Importanța comunicării nonverbale în relațiile cu clienții

Extras din referat:

Multe cercetări au concluzionat că nu mai puțin de 90% din comunicarea interumană se bazează pe gesturi, mimică, tonul vocii, sunete, contact vizual, proximitate spațială și temporală sau postură. Cu alte cuvinte, doar 10 procente din comunicare este bazată pe cuvinte, asta chiar dacă de multe ori tindem să credem că acestea sunt cele mai importante, ba chiar încercăm să le alegem cu grijă, crezând că astfel vom comunica ceea ce dorim mai bine și mai eficient.

În timpul înteractiunii cu clientii, comunicarea nonverbală, precum privirea, vocea sau expresia facială sunt mijloace de exprimare atât a personalității, cât și a dorințelor.De exemplu, controlul privirii sau al vocii realizează un climat călduros sau rece, iar privirea poate exprima de la interes la vigilență sau siguranță. Tocmai de aceea, calitatea comunicării nonverbale în timpul interactionarii cu clientii este critică, influențând șansele de reușită.

Limbajul trupului poate influenta mai mult decat ne dam seama, mai ales ca si impresia finala este data de fapt de dialogul non-verbal.Miscarea este de asemenea benefica pentru a atrage atentia clientului in mod eficient.Libertatea fizica si siguranta pe propriile miscarii au o foarte mare valoare in castigarea increderii clientilor.Umerii cocosati si capul plecat semnaleaza timiditatea si inferioritatea.Pozitia stand drept cu capul putin lasat pe spate si cu mainile in solduri indica multumirea si superioritatea.

Aspectul exterior este deosebit de important pentru crearea unei imagini de succes. Cu toate ca hainele nu-l fac pe om, ele spun multe lucruri despre persoana care le poarta.In cele mai multe situatii oamenii privesc vorbitorul si il judeca inainte de a vorbi. Astfel,trebuie sa ne imbracam in asa fel incat sa putem transmite clientilor mesajul dorit. Daca clientul retine insa costumul si nu mesajul inseamna ca nu ne-am imbracat potrivit

Tocmai din cauza importantei reprezentate de aspectul exterior, este impus in majoritatea cazurilor un cod adecvat al tinutei.

De exemplu un reprezentant de vanzari care se prezinta intr-o tinuta adecvata inspira incredere, seriozitate, profesionalism pe cand unul care nu pune accent pe tinuta nu denota respect fata de ceea ce reprezinta si fata de clienti.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Comunicarii Nonverbale in Relatiile cu Clientii.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
156.68KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!