Îmbunătățirea Continuă

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I
1.1 Necesitatea îmbunătățirii continue 5
1.2 Inovație și îmbunătățire continuă 6
CAPITOLUL II
2.1 Satisfacerea clientului prin calitate,valoare și servicii 9
BIBLIOGRAFIE 10
NOTE DE FINAL 11

Extras din referat:

INTRODUCERE

Calitatea este un instrument strategic al managementului global al organizațiilor pentru că determină in gradul cel mai inalt competitivitatea produselor/serviciilor/companiilor pe plan intern și internațional.

Volumul mare de cunoștințe noi despre calitatea produselor și seriviciilor,importanța și implicațiile caității asupra indicatorilor economici și sociali la nivel micro și macroeconomic ,introducerea și îmbunătățirea standardelor internaționale ISO 9000 sunt doar câteva argumente in favoarea necestății ca fiecare organizație să facă eforturi deosebite pentru profesionalism în abordarea calității.

ISO definște calitatea ca reprezentând ansamblul de proprietăți și caracteristici ale unui produs sau serviciu care conferă acestuia aptitudinea de a satisface necesitățile exprimate sau implicite.Calitatea unui produs exprimă și aptitudinea acestuia de a dispune de un ansamblu de caracteristici tehnice, sociale, economice și de protecție a mediului.

Îmbunătăţirea O putem defini ca fiind obţinerea unui randament superior celui precedent. Odată comparate obiectivele prevăzute cu rezultatele reale, se vor analiza cauzele deviaţiilor şi se vor iniţia acţiunile prin care să se elimine cauzele-sursă ale acestor erori. Aceste acţiuni vor fi sintetizate într-o nouă fază de planificare şi standardizare pentru a preveni apariţia non-conformităţilor. Această scurtă expunere se referă la îmbunătăţire, ca fiind o metodă aplicată generic în unitate, lăsând probabil să se înţeleagă că reperul este clientul extern. Această ipoteză este corectă; şi totuşi amintim că, pentru a-l satisface pe client, este necesară aplicarea conceptului de calitate tuturor activităţilor.

Fiecare departament sau, mai bine zis, fiecare proces are un client, care este cel ce primeşte rezultatul intrărilor, activitate dusă la capăt în procesul anterior.

De aceea, ca furnizor al următorului, acesta trebuie să-şi execute munca ţinând cont de ceea ce clientul intern, care realizează procesul anterior, are nevoie.

Ciclul îmbunătăţirii continue trebuie să fie încorporat în toate laturile furnizor-client intern existente în toate reţelele de proces, care vor face posibilă satisfacerea clientului extern.

CAPITOLUL I

1.1 Necesitatea îmbunătățirii continue

Mediul concurențial

Lumea actuală se află intr-o permanentă schimbare,în care concurența se manifestă tot mai puternic.

Pentru a rămâne pe piață și chiar a ocupa un loc tot mai bun,organizațiile trebuie,între altele:

• Să aibă clienți,iar pentru a-i păstra trebuie ca aceștia să fie mulțumiți (să identifice nevoie și cerințele clienților și să le dea încrederea că acestea vor fi satisfacute)

• Să depașească concurența sau cel puțin să țină pasul cu aceasta

• Sa aducă avantaje investitorilor/acționarilor și salariaților

• Să nu afecteze mediul și să nu pericliteze siguranța informațiilor și a personalului

Vor rămâne pe piață cei care livrează:

- La timp (on time)

- Mai ieftin (cheeper)

- Mai bun (better quality)

Trebuie avut în vedere că slăbiciunile se manifestă mai pregnant la creșterea vitezei de dezvoltare .Slăbiciunile pot afecta oricare din laturile activității (cum ar fi alegerea și controlul inadecvat al furnizorilor ,proiecte imature și neadaptate cerințelor,capabilități reduse ale proceselor,superficialitate în rezolvarea problemelor,etc.).

Toate acestea pot fi aduse la nivelul necesar printr-o evoluare obiectivă a situației existente și identificarea căilor pentru rezolvarea problemelor,pentru îmbunătățire continuă.Nu trebuie uitat managementul variațiilor ,ținerea sub control a proceselor derulate in cadrul organizației.

Lumea producătorilor a fost și este permanent preocupată să gasească metodele cele mai bune pentru îmbunătățirea continuă(în scopul satisfacerii clienților)și tehnicile ce trebuie aplicate pentru realizarea acestui deziderat.

Metodele actuale ( Six Sigma,AQS,Total Quality,etc.) reprezintă de fapt rezultatul dezvoltării unor inițiative lansate de marii teoreticieni în domeniul calității(Juran ,Deming,etc).Ele au în vedere calitatea ca o măsură a satisfacerii cumpărătorului și sub acest aspect nu le sunt indiferente respectarea termenelor de livrare ,prețurile,etc.

Pentru performanțe tot mai bune,pentru realizarea calității (în sensul larg prezentat anterior)se are în vedere managementul organizației în ansamblul ei și performanțele organizației în toate domeniile (orice verigă slabă va afecta sistemul în ansamblu și îl va aduce la performanța verigii slabe).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Imbunatatirea Continua.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 263 cuvinte
Nr caractere:
12 485 caractere
Marime:
26.50KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!