Etică vs profitabilitate

Extras din referat:

Etica si Profitabilitatea au fost neglijate mult timp ca si teme de discuţie,insa in ultimii ani,odată cu schimbarea radicala a sistemului din România,acestea au devenit principalele subiecte a numeroase colocvii,cursuri,seminarii si dezbateri organizate pe plan internaţional.

reprezintă capacitatea sau potenţialul unei companii de a obţine profit după achitarea tuturor cheltuielilor. Profitabilitatea se poate măsura pe baza rentabilităţii capitalului utilizat (return on capital), fluxului de numerar pozitiv si raportului dintre profitul net si vânzări.

ETICA:

definită ca "ştiinţa care se ocupă cu studiul principiilor morale, cu legăturile lor de dezvoltare istorică, cu conţinutul lor de clasă şi cu rolul lor în viaţa socială; totalitatea normelor de conduită morală corespunzătoare ideologiei unei clase sau societăţi".

Etica reprezintă forma de cunoaştere şi legitimare în conştiinţă prin intermediul normelor şi imperativelor morale, a unor acte şi fapte omeneşti.Deşi înrudite, conceptele de etică şi morală, au origini şi substanţe diferite.

În opinia noastră definiţia dată eticii în afaceri ce are în vedere conduita morală a indivizilor componenţi ai societăţii comerciale în dubla lor relaţie, cu ceilalţi angajaţi pe de o parte şi cu partenerii de afaceri, clienţii şi consumatorii pe de altă parte, surprinde cel mai bine esenţa acestui concept.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Etica vs Profitabilitate.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
258.02KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!