Construirea unei fabrici de producere a vopselurilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Materialul Kenitex

Materialele de vopsitorie sunt materiale peliculogene utilizate pentru protecţia şi finisarea construcţiilor şi elementelor de construcţii. Acestea au în compoziţie substanţe solide(pigmenţi) şi substanţe lichide (ulei, solvenţi, apă etc.). Kenitex este o vopsea texturată unică, realizată în special pentru protecţia şi decorarea suprafeţelor exterioare. Prin aplicarea într-un singur strat, fără amorsă, fără adeziv, Kenitex acoperă de 20 de ori mai bine decât vopseaua obişnuită golurile, crăpăturile şi ascunde petele din construcţie, păstrând linia originală arhitectonică.

Firma Kenitex

S.C.Kenitex România S.R.L. este unic importator şi distribuitor al materialului Kenitex pe piaţa din România (activităţi pentru care deţine exclusivitate). Colateral, firma desfăşoară şi activităţi de execuţie-prestări servicii, datorită structurii materialului (în special texturile Fine şi Medium), care necesită o aparatură profesională (aparate de pulverizat) pentru aplicarea acestuia.

Kenitex România oferă şi servicii de aplicare vopsea, realizate de catre oameni instruiţi şi cu experienţă în domeniu; şi operaţiuni diverse în domeniul construcţiilor.

Aplicarea finisajelor Kenitex se poate realiza în două moduri, dupa cum urmează:

• De către firma de construcţii care execută lucrarea, cu asistenţă tehnică asigurată de firma Kenitex România SRL;

• De către echipa proprie Kenitex, cu acordarea garanţiei de 10 ani pe lucrare;

Aplicarea se realizează într-un singur strat, prin pulverizare, cu o echipă formată din doi oameni, productivitatea aparaturii de pulverizare fiind cuprinsă între 100-200 mp/zi.

Nr. Crt. Natura capitalului Privat

1 Român 0%

2 Străin 100%

3 Din state U.E. 100%

4 Din state Non-U.E. 0%

Natura capitalului social:

În prezent:

Pentru construirea fabricii, propunerea se va face din partea unui partener român, administrator in prezent al firmei, şi va fi adresată partenerului străin (care este reprezentat de Zareba Holdings).

Nr. Crt. Natura capitalului Privat

1 Român 49%

2 Străin 51%

3 Din state U.E. 100%

4 Din state Non-U.E. 0%

În cazul construcţiei fabricii:

*Societatea va fi încadrată cu personal exclusiv român.

Elemente generale ale proiectului propus

Analiza nevoii de proiect

Nevoia de construcţie a unei fabrici a fost identificată în anul 2008, în urma unei diagnosticări metodologico-manageriale a firmei. Construirea fabricii este o necesitate pentru a evolua pe piaţa din România şi pe cea a ţărilor vecine; cea mai apropiată fabrică Kenitex este cea din Grecia, însă vopseaua produsă acolo este adaptată condiţiilor climatice din zonă, incompatibile cu cele din România.

Prin construirea unei fabrici proprii, firma Kenitex se poate adresa mai multor segmente de piaţă, preţul unui kilogram de vopsea scăzând considerabil faţă de preţul materialului importat -care porneste de la 8 euro/kg, ajungând şi la 10 euro/kg; preţuri la care se adaugă preţul manoperei şi TVA.

Componentele din care se fabrică vopseaua Kenitex, se vor procura în mare parte de pe piaţa românească. Kenitex Chemical International pune la dispoziţie licenţa de fabricaţie a produsului Kenitex şi instrucţiuni de aplicare.

Avand in vedere perioada de recesiune economica, investitia in domeniul constructiilor se va dovedi profitabila pe termen lung.

Evaluarea preliminară cantitativă a nevoii

An ’94 ’95 ’96 ’97 ’98 ’99 ’00 ’01 ’02 ’03 ’04 ’05 ’06 ’07 ’08 ’09 ’10 ’11

Tone 15 32 67 67 58 70 85 77 86 92 101 102 105 100 95 74 76 75

Prin construirea fabricii se urmăreşte o acoperire a necesarului de vopsea pentru faţade, media vânzării anuale fiind la momentul actual de 77 de tone. În situaţia producerii vopselei în România cantitatea anuală vanduta se doreşte să ajungă la peste 700 de tone.

Definirea scopului proiectului

Proiectul are ca scop reducerea preţului produsului Kenitex, şi implicit extinderea vânzărilor pe alte segmente de piaţă decat cele actuale.

Astfel, soluţia propusă constă în realizarea unei fabrici de producţie amplasata într-o hală existentă în incinta I.F.M.A. Bucureşti. Constructie ce apartine Administratorului firmei, care este dispus sa o ofere ca aport la patrimoniul firmei.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE - BUCUREŞTI

RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Construirea unei Fabrici de Producere a Vopselurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 868 cuvinte
Nr caractere:
19 551 caractere
Marime:
51.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Roxana Voiculescu Dorobantu
Sus!