Ciliophora

Previzualizare referat:

Extras din referat:

SCURT ISTORIC.

Leadership-ul , atât ca domeniu de cercetare, cât și ca abilitate practică, cuprinde capacitatea unui individ, grup sau organizație de a „conduce”, influența sau ghida alți indivizi, echipe sau organizații întregi . Cuvântul „conducere” este adesea privit ca un termen contestat. Literatura de specialitate dezbate diverse puncte de vedere asupra conceptului, uneori contrastând abordările estice și occidentale ale leadershipului și, de asemenea, în Occident, abordările nord-americane versus europene.

Mediile academice din SUA definesc leadershipul ca „un proces de influență socială în care o persoană poate obține ajutorul și sprijinul altora în îndeplinirea unei sarcini comune și etice”. Cu alte cuvinte, conducerea poate fi definită ca o relație de putere influentă în care puterea unui partid („liderul”) promovează mișcarea/schimbarea altora („adepții”).

Unii au contestat opiniile manageriale mai tradiționale despre leadership (care prezintă leadershipul ca pe ceva deținut sau deținut de un individ datorită rolului sau autorității lor), și susțin în schimb natura complexă a conducerii care se găsește la toate nivelurile instituțiilor, atât în cadrul rolurilor formale, cât și în cele informale.

ROLUL DE LIDER VERSUS DTATUTUL DE LDEADERSHIP.

Rolul și statutul ,,Liderului’’

Un lider este persoana care merge prima, care are autoritatea sa directioneze, care este numarul unu intr-un anumit domeniu prin excelenta sau care are responsabilitatea de a face tot posibilul pentru a duce cu bine la implinire un proiect.

Intr-o companie, departament, proiect sau orice alta forma de organizare, unui lider ii putem atribui 12 roluri esentiale cu care trebuie sa se identifice pentru a aduce calitate si realizarea obiectivelor intr-un proiect. Un lider este intotdeauna cel care creeaza viziunea si conduce prin puterea exemplului. Astfel primele 4 roluri pe care le putem atribui unui lider sunt:

1. Crează viziunea și identifică valorile importante pentru echipa sa.

2. Conduce schimbarea

3. Conduce prin puterea exemplului

4. Demonstrează încredere.

5. Inspiră și energizează oamenii

6. Imputernicește

7. Comunică deschis

8. Ascultă, ajută si oferă susținere

9. Implică echipa/folosește abordarea prin echipă

10. Scoate cei mai bun din oamenii săi

11. Incurajează deciziile de grup.

12. Monitorizează proiectul.

Bibliografie:

1. https://eduform.snsh.ro/baza-de-date-online-cu-resurse-pentru-dezvoltarea-unui-management-institutional-antreprenorial-de-calitate-in-scoli-defavorizate/rolul-liderului

2. https://eduform.snsh.ro/baza-de-date-online-cu-resurse-pentru-dezvoltarea-unui-management-institutional-antreprenorial-de-calitate-in-scoli-defavorizate/leadership

3. https://ro.scribd.com/document/47718527/Ce-inseamna-sa-fii-lider

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ciliophora.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2023
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 404 cuvinte
Nr caractere:
8 147 caractere
Marime:
122.27KB (arhivat)
Publicat de:
Ion Paun
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Cojan Daniela
Nota primită:
Nota 9
Sus!