Cazul Six Sigma

Extras din referat:

Idei PrincipaleIntroducere:

In cazul lucrarii de fata putem considera Six Sigma ca fiind o initiativa bine definita, derivata din practica ce este recunoscuta ca fiind o solutie lipsita de baza teoretica.

In loc de a construi o teorie in jurul conceptului putem spune ca managementul organizational cere o solutie mixta formata din: aplicarea teoriei existente, a experientelor Six Sigma si corectarea erorilor fundamentale Six Sigma.

Idei PrincipaleCe aduce teoria in practica?

Din punctul de vedere al cercetatorilor, predictia poate fi un rezultat secundar, dar nu constituie obiectivul primar. Astfel ca, teoria care explica dar nu ofera predictibilitate prezinta interes doar in mediul academic.

Primul criteriu pentru o teorie practica ar fi sa ofere si predictie si explicatii in acelasi timp.

Pot exista modele aflate in conflict pentru un set de situatii practice. In acest caz teoreticienilor le revine sarcina de a efectua diverse experimente si teste pentru a putea stabili care model este cel mai potrivit pentru a fi aplicat.

Pe scurt, se prefera teoriile interesante, indraznete si pline de informatii.

Idei PrincipaleCe reduce valoarea practica a unei teorii?

Desi un aspect important al dezvoltarii toriei este de a explora aplicabilitatea cunostiintelor, ramane totusi riscul dilatarii conceptului per ansamblu si a transformarii sale intr-o dezinformare teoretica, obscuritate din punct de vedere al conceptului si o practica eluziva.

Conceptele dilatate rezultate din aceasta procedura nu constituie generalitati stiintifice.

Idei PrincipaleUn review al teoriei Six Sigma

A fost inventat de Motorola in 1986 ca o masura pentru defecte si imbunatatirea calitatii. De atunci, a evoluat intr-o metoda robusta de imbunatatire ce focalizeaza organizatia pe cerintele clientului, alinierea la proces, rigoare analitica si executie la timp a procesului.

In situatia in care limitele specificate ale unui produs sunt stabilite la 3 sigma capabilitate de proces, defectele pot fi estimate la aproximativ 2,700 parti la milion (ppm), plecand de la premisa ca materialul rezultat din proces este uniform distribuit.

Motorola a propus definirea capabilitatii procesului astfel incat suficiente deviatii standard se vor situa in interiorul limitelor specificatiei.

Din acest motiv, s-a decis definirea capabilitatii procesului ca 6 deviatii standard de fiecare parte a mediei de proces, rezultand 3 parti la trilion defecte pe partea 7.5 sigma.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cazul Six Sigma.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
211.25KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!