Calitățile mele de lider

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- Introducere
- Lider si leadership.
- Ce face un lider pentru a fii lider ?
- Manager vs lider
- Ce trebuie sa faci pentru a fii un lider de succes ?
- Concluzie
- Bibliografie.

Extras din referat:

„Un lider cu adevarat bun ii face pe oameni din echipa sa sa se simta implicati si nu dati la o parte, in asa fel incat fiecare sa inteleaga ca prin munca sa contribuie la succesul companiei”. (Warren G. Bennis)

Lider si leadership

Gândeşte-te cate lucruri poţi realiza singur si pana la ce nivel maxim poţi ajunge in călătoria ta spre succes, iar apoi gândeşte-te cate lucruri poţi face împreună cu alti oameni, pe care tu să-i aduci in acea stare magica de a-şi uni forţele si de a realiza împreună lucruri pe care nu ar fi putut sa le facă individual, sau sa le gândească singuri.

J. Maxwell spunea ca „Nimeni, niciodată nu a realizat in lume ceva măreţ de unul singur”.

De aceea ingredientul principal al leadershipului înseamnă relaţiile strânse sau cum spun psihologii - rezonante, acele relaţii in care tu, ca lider, eşti in acord cu oamenii din jurul tau, pe aceeaşi lungime de unda având aceleaşi dorinţe de realizare. Sa fii cu ei in într-o sincronie.

„Cel mai periculos mit despre lideri si leadership este acela ca liderii se nasc - ca exista un factor genetic care influenteaza capacitatea de a fi lider. Acest mit sustine pur si simplu ca unii oamenii au anumite calitati care ii fac mai carismatici iar altii nu. Acesta este un nonsens, in realitate, lucrurile sunt exact pe dos. Liderii sunt mai degraba facuti decat nascuti.” (Warren G. Bennis)

Oricat de cliseistic ar suna, leadershipul este o arta si o stiinta. Este o arta pentru ca evolueaza continuu atat din punct de vedere al formei cat si al continutului dar si pentru ca necesita o doza mare de creativitate. Este o stiinta pentru ca exista o serie de principii esentiale si tehnici care trebuie respectate.

Ce face un lider pentru a fii lider ?

- Sa fii creativ

Creativitatea este abilitatea de a gandi diferit, de a putea iesi din conventional pentru a veni cu solutii ingenioase. Creativitatea ii da liderului capacitatea de a vedea lucrurile altfel decat ceilalti si de a indica directii noi. Cea mai importanta intrebare pe care ar putea sa si-o puna liderul este “Ce ar fi daca ?” si nu afirmatii de genul “Stiu ca este o intrebare tampita ”.

- Sa fii constiincios

Devotamentul tau fata de compania si oamenii cu care lucrezi implica sa consumi oricat timp sau energie este nevoie pentru a-ti indeplini sarcinile pe care le ai.

Un lider inspira devotament angajatilor prin propriul exemplu si face orice ii sta in putinta pentru a obtine rezultatele dorite. Prin aceasta metoda de a actiona, liderul le arata angajatilor ca intr-o echipa nu exista joburi de la 9 la 5, ci oportunitati pentru a avea rezultate excelente.

Bibliografie:

https://www.cariereonline.ro/antreprenor/start-up/cum-sa-fii-lider

http://neculaifantanaru.com/a-fi-un-lider-adevarat.html#ixzz4hGQU3m00

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Calitatile mele de lider.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
1 862 cuvinte
Nr caractere:
8 869 caractere
Marime:
2.46MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
Facultatea de Mecanica , Universitatea din Craiova din Craiova
Materie:
Management
Sus!