Importanța tehnologiilor de securitate a informației

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Informatia reprezinta moneda Economiei Internet. Tehnologiile de securitatea a informatiei au un imens impact asupra modului in care organizatiile conduc afaceri electronice si, implicit, isi ating obiectivele strategice.

In mai putin de o generatie, revolutia informatiei si introducerea calculatoarelor in virtual fiecare dimensiune a societatii a schimbat lumea. Predictiile unor futuristi ca Marshall McLuhan si Alvin Toffler se adeveresc si lumea se transforma intr-un sat global, unde nu mai exista granite pentru afaceri, comunicatii sau comert.

Cateodata, o noua tehnologie altereaza profund peisajul si planteaza semintele unei schimbari radicale. Astazi este clar ca Internet este o asemenea tehnologie: "In istoria comertului, au existat putine salturi majore privind capacitatea companiilor de a schimba informatii intre ele - discutabil o cerinta critica pentru conducerea afacerilor. Ultimul advans major a fost inventia telefonului, in 1885. Astazi, facem un alt pas mare cu Internet. Transformarea nu a fost imediata - comertul pe Internet reprezinta un factor minor in modelele majoritatii companiilor. Dar asta este pe cale de a se schimba. Stam pe muchia unei explozii in comertul electronic".

"A spune ca Internet este unul dintre cele mai uimitoare realizari tehnice are revolutiei informationale este mult sub adevar". Aceasta masiva infrastructira de retele schimba modul in care lumea abordeaza educatia, afacerile si alte activitati. Internet este deja propriul sau stat, cu propria sa economie si propria sa moneda (digicash); el modifica modul in care economia mondiala functioneaza.

In timp ce informatia si transmiterea ei au fost intotdeauana importante - in toate societatile si timpurile - si nu este nimic nou in interconectare ca atare, impactul logicii interconectarii in societate ca intreg a ajutat de folosirea tehnologiilor informatiei si a retelelor de calculatoare este un fenomen al timpurilor.

Potrivit Control Objectives for Information and related Technology (COBIT), "extrem de important pentru supravietuirea si succesul unei organizatii este managementul eficient al informatiei si al tehnologiilor informatiei (IT). In aceasta societate a informatiei globala - unde informatia circula prin cyberspatiu fara constrangeri de timp, distanta sau viteza - criticalitatea apare din:

- Dependenta marita de informatie si de sistemele care o furnizeaza

- Vulnerabilitatile crescande si un larg spectru de amenintari, cum ar fi razboiul informational sau alte amenintari din cyberspatiu

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Tehnologiilor de Securitate a Informatiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
715 cuvinte
Nr caractere:
4 491 caractere
Marime:
10.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Limbaje de Programare
Tag-uri:
date, informatii, protectie
Predat:
la facultate
Materie:
Limbaje de Programare
Profesorului:
Duta Grigoriu
Sus!