Previzualizare referat:

Extras din referat:

Robinson Crusoe s-a nascut in anul 1632 in orasul York. El este al treilea nascut. El a avut un vis: de a naviga pe mari. Tatal lui nu ar fi vrut sa-l lase dar, Robinson Crusoe nu asculta. Din pacate, el si ai lui sunt prinsi si dusi pe un port numit Sale.

El a fost luat de catre capitan pe o barca drept sclav. Robinson Crusoe vroia sa scape. Robinson este trimis pe o barca avand si el la randul lui doi sclavi.

Robinson Crusoe avea o plantatie frumoasa impreuna cu tatal sau si o viata lipsita de griji, dar el a preferat viata grea navigand pe mare. Robinson Crusoe porneste intr-o aventura secret ape mare. El si oamenii lui pornesc cu barca, dar din cauza unei furtuni echipajul lui moare, iar el naufragiaza pe o insula.

Robinson Crusoe nu avea provizii asa ca a incercat sa inoate pana la corabie, acolo fiind ultimele provizii. Dupa ce a ajuns la mal, barca s-a scufundat.

Pe acea insula u era civilizatie. Neavand cu cine sa vorbeasca si-a scris un furnal. Apoi a inceput sa-si construiasca o casa.

Capitolul VI Pe insula a gasit o broasca testoasa din care a mancat cu cea mai mare placere. S-a inbolnait din cauza unei ploi care a udat o zi intreaga.

Capitolul VII Pe insula si-a gasit provizii precum struguri, lamai, trestie de zahar si altele, dar toate fiind salbatice. Robinson Crusoe isi terminase casa iar ploaia nu il mai putea uda.

Capitolul VIII Urmatoarea zii, Robinson Crusoe a gasit pe cealalta parte a insulei un papagal si un iedut pe care l-a domesticit. Acolo a mai gasit si broaste testoase pe care a inceput sa le adore.

Capitolul IX A gasit lut si a vrut sa faca vase din el. Nu stia cum sa le arda. Si-a facut un cuptor. Nu mai avea multe provizii iar hainele se uzau.

Capitolul X Robinson Crusoe si-a luat barca, s-a pus in ea iar valurile l-au dus in larg. S-a intors cu greu la tarm, iar apoi a adormit. L-a trezit o voce.

Capitolul XI Robinson Crusoe si-a scris in jurnal tot ce s-a intamplat in ultima vreme. In ultimul timp, Crusoe incepea sa auda tot felul de pasi pe tarm. Capitolul XII Robinson Crusoe a observat niste canibali cu o barca pe mare. S-a ascuns repede in casa si s-a inarmat.

Capitolul XIII Robinson Crusoe avea 23 de ani de cand era pe insula.

I-a urmarit pe canibali cum se adunau in jurul unui foc.

Capitolul XIV A ajuns la casa si s-a odihnit. Erau cinci barci la tarm cu multi canibali. Un salbatic trebuia sa fie devorat de canibali dar Robinson Crusoe l-a salvat si l-a facut servitorul lui.

Capitolul XV Robinson Crusoe l-a invatat sa vorbeasca putina engleza pe Vineri, salbaticul care a fost salvat pentru a putea comunica. Vineri i-a descris cativa oameni albi din tara lui.

Capitolul XVI Crusoe si VIneri au vrut sa mearga in tara lui VIneri.

Au salvat viata unui spaniel. Au descoperit un Indian legat care spune ca era tatal lui Vineri.

Capitolul XVII Tatal lui Vineri si spaniolul au vrut sa plece spre continent. O corabie englezeasca ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Robinson Crusoe - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
640 cuvinte
Nr caractere:
2 979 caractere
Marime:
6.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!