Previzualizare referat:

Extras din referat:

Saturati de canoanele comentariilor literare care ni se par invechite, expirate si inactuale propunem o alternativa. Un nou tip de comentarii ce poate fi aplicat la examenele de admitere in liceu si facultate inca din anul acesta. Exemplificam prin urmatorul comentariu la binecunoscuta poezie a lui Mihai Eminescu, Luceafarul: Acest poem multilateral dezvoltat, piatra de temelie a lirismului liricii poeziei lirice romanesti, realizat in mod apoteotic cu dubitatia apolinicului avand imprecatia si litota senariei unui solilocviu poliform (sau cretoformian) cuantifica chintesenta aparent sofobiana, putem spune chiar exoratroliforma.

Contrar opiniei majoritatii, Eminescu nu a fost nici pe departe cel mai mare poet al literaturii romane. In realitate, el a cantarit 65 de kilograme si a avut 1, 73 m, pe cand Adrian Paunescu cantareste 125 kg si are 1, 84 m. Totusi el a fost cel mai fotogenic poet, avand masurile 90, 60, 90. Poezia a aparut in forma sa desavarsita in anul anterior reproducerii sale. Ulterior a fost reprodusa. A fost publicata pentru prima data in almanahul revistei Convorbiri Literare, la erata. De asemenea, ea a mai aparut pe: rafturi de biblioteci, anticariate, tarabe de ziare, banci, pe sub picioare de paturi, prin teracote (temporar), iar in urma dezvoltarii tehnologiei pe internet, mai apoi preluat si tradus de civilizatiile extraterestre.

Poezia este compusa din 6 parti, 98 de strofe, 392 de versuri, 153 de virgule, 59 de puncte, 31 de punct si virgule, 161 de cratime, 26 de liniute de dialog, 11 semne de intrebare, 4 perechi de doua puncte, 6 semne de exclamare, 3 apostrofuri, 1960 de cuvinte +7%, 7056 litere +10%, 44% vocale si 56% consoane.

In prima parte autorul ne prezinta boschetul genealogic al fetei (cum ca ea ar fi fata de imparat). Se pare ca parintii ei foloseau metode contraceptive, deoarece ea era una la parinti. De asemenea, o prezinta ca fiind frumoasa precum Fecioara intre sfinti, insa nu precizeaza care sfinti: Luca, Matei, Ioan sau poate Iuda; sau ca luna intre stele, dar avand in vedere ca luna este plina de cratere este cam greu sa ne-o imaginam frumoasa, din descrierea lui reiesind un Iuda zbarcit si plin de cosuri.

Catalina pare sa fie o buna gospodina, deoarece ii face ochi dulci in fiecare seara Luceafarului (putea sa ne scrie si noua reteta). Se pare de asemenea ca avea aptitudini de contorsionista, deoarece visa cu tamplele pe coate.

Ea poate fi considerata o asterofila, venusofila sau planetofila, deoarece era indragostita de Luceafar, despre care oricine stie ca este o planeta (ciudate inclinatii sexuale pentru o fata de imparat). Cea de-a doua parte a poemului debuteaza cu intrarea prin efractie a Luceafarului in camera Catalinei, camuflat cu o mreaja de vapaie. Astfel are loc intalnirea dintre Catalina si Luceafar, zis si Venus, nume de cod Hyperion.

Elementele care il caracterizeaza pe Luceafar sunt: Presiunea atmosferica la suprafata planetei de 90 atm.

Compozitia ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Macelarirea
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 257 cuvinte
Nr caractere:
5 970 caractere
Marime:
8.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!