Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prima varsta a omului sta sub semnul jocului, care insa il fascineaza si e adult, prin frumusete si libertate. Vocatia pentru joc desavarseste conditia omului de fauritor si intelept, probandu-i imaginatia si spiritual creator. Definitia cuvantului joc, asa cum apare in DEX, dictionarul folosit pentru cunoasterea vocabularului romanesc actual, poate fi utila pentru a arata ce aspecte ale jocului sunt prezente in fragmentele literare citite: Joc=1. Actiunea de a juca si rezultatul ei; activitate distractive (mai ales la copii), joaca; joc de societate= distractie intr-un grup de persoane care consta din intrebari si raspunsuri hazlii sau din dezlegarea unor probleme amuzante; joc de cuvinte= gluma bazata pe asemanarea de sunete dintre doua cuvinte cu interes diferit; calambur.

2. Competitie sportive de echipa careia ii este proprie si lupta sportive (baschet fotbal etc. ); Mod specific de a juca, de a se comporta intr-o intrecere sportive.

3. Deplasare relativa maxima pe o directie data intre doua piese asamblate, considerate fata de pozitia de contact pe directia respective.

4. Model simplificat si formal al unei situatii, construit pentru a face posibila analiza pe cale matematica a acestei situatii; Teoria jocurilor= teorie matematica a situatiilor conflictuale in care doua sau mai multe parti au scopuri, tendinte conflictuale.

Jocul copiilor Jocul divin este un joc al zeilor in fata pamantenilor pentru a observa reactiile acestora, sentimentele, comportamentul si altele.

Jocul oamenilor mature reprezinta imitarea actului divin adica un efort de recreare.

Jocul copiilor este considerat autentic, adica mai apropiat de creatia divina. Jocul copiilor este un joc sincer pentru ca ei nu inteleg si nu accepta conversatiile sociale si cognitive. Jocul lor ignora barierele temporale si spatiale. Pentru fiecare copil joaca nu este doar un obiect de distractie ci si o exprimare a personalitatii si de explorare a lumii. Copilaria si jocul alcatuiesc un spatiu ideal spre care scriitorii se intorc adeseori invocandu-l cu incantare si nostalgie, iar printre acesti scriitori sunt amintiti Ion Creanga si Ovidiu Verdes.

Creanga isi asterne gandurile si sentimentele in Pagini Aurii ale operei literare Amintiri din Copilarie, in care este povestita copilaria copilului universal, idee reliefata de autorul insusi atunci cand afirma: Asa eram eu la varsta cea fericita si asa cred ca au fost toti copiii, de cand ii lumea asta si pamantul. El descrie lumea copilariei ca pe un taram al jocului. Jocul cunoaste o diversitate de modalitatea de manifestare copilul se manifesta prin joc de la cea mai frageda varsta.

Uneori deghizati in preoti incep a toca in stative, facand un zgomot infernal. Alteori se joaca de-a mijoarca sau se joaca cu matele. De fapt, jocul copilului a acelui homo ludens este nelimitat si permanent, este o stare continua, determinate de lipsa de griji caci I Creanga isi aminteste si de alte ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Joc Si Joaca - Varianta 6
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 069 cuvinte
Nr caractere:
5 176 caractere
Marime:
8.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!