Eternul Luceafăr al culturii românești

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Eternul Luceafar al culturii romanesti, Mihai Eminescu a stiut din totdeauna cum sa ne impresioneze ne-a demostrat asta prin operele sale atat de bine cunoscute. Fiecare lucrare are un farmec aparte si reuseste sa trezeasca sentimente placute cititorului.

Principala sursa de inspiratie a poetului a fost natura. Imbinata cu dragostea si umorul a rezultat un tablou plin de romantism si trairi sufletesti. Natura eminesciana ne deschide un unghi plin de caldura, in care descoperim combinatiile de idei si expresii, astfel patrundem in lumea lui Eminescu ce ne ofera noi orizonturi sclipitoare.

Fiindca dragostea si pasiunea sunt redate intr-o mare parte din operele sale, am incercat ca prin urmatoarea povestire sa abordez aceste subiecte, dandu-le un format plin de emotie : Pierdut in valurile iubirii : Este o seara linistita de vara. La marginea unei paduri se aud plansetele unei copile. Stelele lumineaza taramul, iar luna vegheaza adierea usoara a vantului.

Sufar Nu credeam ca fericirea ma va face trista Nu mi-as fi putut imagina ca langa cel mai inalt varf al iubirii se afla si cea mai adanca prapastie a dureri. Neg sa cred ca inima mi-a fost furata si ca nu o mai pot recupera ! Fetito ! Inima e ca o petala, o petala de trandafir. O data cazuta, niciodata nu va mai putea fi alaturi de floare.

Dar de ce noi fetele trebuie sa induram ce e mai cumplit ? De ce el trebuie sa plece mereu si eu sa plang ? Il iubesc prea mult, oare ? Sa inteleg ca suferi pentru un baiat stiu cum e! Dragostea te face sa ierti, sa uiti de parerea celorlalti. Uneori am senzatia ca tot ea te ajuta sa uiti de partea rea a lucrurilor dar te si indruma, prea tarziu insa.

Trebuie sa intelegi ce e singuratatea ca sa iti poti da seama cat de mult ai nevoie de cel drag. Vremea va trece, iar cand vei privi in urma ai vrea sa reinvie toate bucuriile, dar trecutul se ascunde nu mai vine niciodata.

Asa e! Dar tu de ce nu il parasesti ? Nu-i da sansa sa faca din tine un izvor de lacrimi.

Draga Luceafar tu ti-ai parasi cerul ? Pentru ca eu nu mi-as putea abandona singurul motiv pentru care traiesc.

Mihai Eminescu nu a fost, ci inca este si mereu va fi printre noi. A plecat dar totusi exista. Lucrarile sale sunt singura amintire care ne face sa il apreciem si sa-i respectam valoarea universala.

Gudana Daniela Catalina Clasa a-VI-a A ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eternul Luceafar Al Culturii Romanesti
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
429 cuvinte
Nr caractere:
2 056 caractere
Marime:
14.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
eminescu, luceafar
Predat:
la gimnaziu
Sus!