Previzualizare referat:

Extras din referat:

Iubindu-te am inteles pentru prima data fosnetul frunzelor iar glasul cristalin al stropilor de ploaie inca mai dainuie in inima mea. Ce inger te-a indemnat sa imi zambesti si ti-a soptit sa-mi cuceresti sufletul cu vorbe alese? Cum de te-ai ratacit printre muritori si m-ai ales tocmai pe mine sa fiu fericita? Inima mea cauta enigma unui vis si descoperindu-ti lumina din privire a renuntat la cautari. A realizat ca dragostea e atat de aproape incat i-o simti caldura.

Imi amintesc si acum durerea ce-mi apasa pieptul, inca simt arsura lacrimilor si deznadejdea ce-mi strangea inima de parca vroia sa-i sufoce pana si speranta. Cine ar fi banuit ca aceea e ziua eliberarii? Ce ar fi fost viata daca intr-o seara de mai nu te-ai fi apropiat spunandu-mi ca frumusetea unui om vine din interior iar in privirea mea e concentrata puritatea celor mai minunate flori? Am plans de bucurie iar tu mi-ai ascuns lacrimile in causul palmelor tale si le-ai sarutat.

Zile intregi am crezut ca esti o plasmuire a unui inger ce se agata de minuni pentru a crede in viata. Intr-un tarziu ne-am reantalnit si am citit in privirea ta atata intelegere. Inca imi era frica sa nu ne contopim sufletele si sa ne pierdem identitatea. Ma intreb si azi daca merit aceasta fericire si mi-e frica ca nu voi reusi niciodata sa-i platesc pretul.

Privesc luna. Zambetul ei e atat de misterios incat parca e o intruchipare a viitorului ce-si intinde plasa sa ne inghita sau sa ne faca mai puternici. Imbratisarea ta pare o implorare catre destin. Care acesta ne va asculta ruga sau ne va strivi sub nepasare si ura? Spui ca dragostea e o inclestare a doua spirite insetate de liniste si frumos. Si atunci de unde pasiunea atat de furtunoasa in trairile noastre? Opreste timpul, ademeneste-l cu caldura in lumea gerului vesnic si al oglinzilor de gheata unde totul e static si alb, iar noi, sa traim intr-un prezent continuu si fericit. Nu zambi! Lasa-ma pe mine sa inving raul, sa-I diminuesc puterea si sa-l fac sclavul meu. Raul si timpul sunt dusmanii nostrii!

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dragostea - Varianta 3
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
366 cuvinte
Nr caractere:
1 784 caractere
Marime:
7.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
iubire, dragoste
Predat:
la gimnaziu
Sus!