Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dan, Victor, Ionel, Maria, Lucia, Ursu si Tic sunt ciresarii. Ei isi fac planuri pentru a pleca intr-o expeditie stintifica la Pestera Neagra.

Aceasta pestera nu a fost foarte des explorata de nimeni.

Tic nu poate pleca in expeditia stintifica deoarece tatal lui nu-l lasa, dar copilul apeleaza la paznicul scolii, mos Timofte. Acesta il convinge pe tatal lui Tic sa-l lase in expeditie. Tic se hotaraste sa le faca o surpriza prietenilor sai, ciresarii intalnindu-se cu ei pe drum.

Peste cateva zile ciresarii isi fac bagajele si pleaca spre Pestera Neagra.

Tic are un caine pe nume Tombi.

Copilul isi ia cainele si pleaca imediat pe urma ciresarilor. Spre seara ciresarii ajung la gura pesterii cu bine, insa Tic s-a ratacit cu Tombi intr-o padure. Cu putin noroc Tic a fost gasit de Ursu.

Sora lui Tic, Maria s-a bucurat foarte mult cand l-a vazut pe fratele ei.

Dimineata, ciresarii se impart in doua grupe. Prima grupa era alcatuita din Ionel, Victor, Maria si Tic care urma sa intre in pestera, iar a doua grupa era alcatuita din Ursu, Lucia si Dan care trebuie sa urce pe coama pesterii. Daca s-ar intampla ceva a doua grupa trebuie sa ceara ajutor oamenilor de la o cabana de langa pestera.

Asa ca prima grupa a intrat in pestera cu trei lanterne si aparetele aduse de Ionel cu care sa poata comunica cu cei de afara. Ajunsi intr-un salon toti cei din pestera au ramas uimiti de frumusetea stalagmitelor si a stalactitelor. La primul lac din pestera ciresarii au facut o luntre cu care au trecut toate lacurile pe care le-au intalnit. Dupa harta veche, pestera se termina la al treilea lac, dar Victor se incapataneaza si vrea sa vada daca pestera nu continua dupa lac. Victor se urca in luntre, si pleaca spre capatul pesterii. Acolo el gaseste o noua pestera si ii duce pe toti in acea pestera, dar cand a trecut Tic, Victor l-a luat pe copil dar luntrea si Tombi au cazut intr-o cascada. Tic a suferit foarte mult findca l-a pierdut pe Tombi.

Cei trei ciresari aflati pe un deal deasupra pesterii sunt ingrijorati deoarece nu au primit nici un mesaj de la ceilalti ciresari. A doua grupa au inceput sa exploreze noua pestera si si-au dat seama ca in pestera au mai trecut doi oameni. Tic s-a bagat intr-o crapatura si a gasit barca de cauciuc a vanatorului Petrachescu din satul lui. Peste cateva ore, Ionel a fost rapit de cei doi oameni care au trecut prin pestera.

Era chiar Petrachescu si un barbos. Acestia l-au batut pe Ionel, dar copilul a scapat de cei doi oameni prefacandu-se ca si-a rupt piciorul. Ionel a fost gasit de ciresarii din pestera.

El le-a spus ca unul din oameni este Petrachescu si ca era inarmat si periculos.

Ciresarii au ajuns in sfarsit la capatul pesterii, dar drumul era blocat. Ei s-au pregatit pentru a-l infrunta pe Petrachescu.

Din fericire Ursu a ajuns inaintea vanatorului si i-a tras pe Ionel, Maria si Tic deasupra pesterii unde erau salvati.

Victor nu a mai avut timp sa fie tras de Ursu deasupra pesterii, asa ca s-a ascuns intr-o scobitura din peretii pesterii pentru ca ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ciresarii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
3 560 cuvinte
Nr caractere:
14 293 caractere
Marime:
15.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
literatura, volume
Predat:
la liceu
Sus!