Previzualizare referat:

Extras din referat:

Eu sunt Dumnezeu! Am intrat in baie si am privit in oglinda. Deci asa arata Dumnezeu! Stiu ca aceste cuvinte spuse intr-un loc public mi-ar aduce o internare rapida intr-un loc unde, printre Napoleoni, Cezari si alti cuceritori ai lumii si intemeietori de noi religii, pretentiile mele ar parea nu numai banale, ci s-ar pierde in derizoriu. Sunt perfect constient de asta si nu am de gand sa vorbesc despre asta nimanui, desi sunt convins ca este adevarat. Briciul lui Occam ne spune ca, atunci cand s-a inlaturat tot ce poate fi inlaturat, ceea ce ramane este adevarul, oricat ar parea de imposibil. Si Efida a inlaturat rand pe rand toate celelalte ipoteze pana m-a lasat in fata adevarului gol-golut. Eu sunt Creatorul acestei lumi! Privesc iar in oglinda: un tanar cu o mutra inocenta, caruia cu numai cateva minute inainte i s-a demonstrat fara nici o putinta de tagada ca el este Dumnezeu. Seara incepuse destul de banal si nimic nu prevestea intorsatura pe care aveau s-o ia lucrurile. Eu scriam un articol despre Michael Drosnin, ziaristul american care gasise un cod secret in Biblie. Acesta, corect descifrat, cuprindea toate evenimentele trecute si viitoare din istoria omenirii. Subiectul mi se parea atat de interesant, incat, dupa ce am terminat articolul, captivat de posibilitatea ca acest lucru sa fie adevarat, am descarcat de pe Internet programul si am incercat diferite combinatii. Mi se parea fascinant ca o Entitate, Creatorul, sa-si ascunda intr-un mod atat de ingenios mesajele peste vremuri. - Ce este extraordinar? ma intreba Efida privindu-ma curioasa din pat, unde citea unul dintre numeroasele ei romane siropoase. - Of, ce copil esti! se pisici Efida.

Si acum o sa stai toata noaptea ca sa afli un adevar atat de evident? - Ti-am spus sa nu mai mananci ciocolata seara! Iti tulbura digestia si te face sa vorbesti prostii! m-am intors eu preocupat spre calculator. In loc sa se supere, am auzit-o cum chicoteste vesela sub plapuma. Dupa un timp m-a intrebat: - Daca te ajut sa afli adevarul, asa cum iti place tie: logic, matematic si cartezian, ce imi dai? - Nu iti dau nimic, pentru ca aberatiile nu pot fi demonstrate.

- Bineee! spuse ea, alintandu-se. Atunci, asculta aici o mica poveste. Sa presupunem ca undeva in Univers exista o civilizatie atat de avansata, incat membrii ei erau simple cuante de energie. Entitati incredibil de puternice si de slabe in acelasi timp. In ciuda faptului ca puteau obtine tot ce isi doreau, prin fiintele lor de lumina nu trecea nici o tresarire de emotie. Nu simteau nimic. Nici durere, nici placere. Nici mangaierea vantului pe fata, nici buzele moi ale fiintei iubite. Nimic din ceea ce ne face noua viata atat de placuta. Bineinteles ca se formau si acolo perechi. Energia Ying si Yang este peste tot prezenta in univers, numai ca asocierile respective se faceau mai degraba pe criterii rationale. Poate gresesc, dar afectivitatea nu poate exista in lipsa simturilor Ei bine, si, intr-una dintre ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Adio Efida
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 054 cuvinte
Nr caractere:
4 746 caractere
Marime:
11.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!