Domeniile Curricumului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru delimitarea diferitelor segmente ale scolaritatii, s-a consacrat conceptul de "ciclu curricular" - acestea se suprapun peste structura formala a sistemului de invatamant, cu scopul de a focaliza invatarea asupra obiectivului major al fiecarei etape scolare si de a regla procesul de invatamant prin interventii de natura curriculara.

Trebuie facuta delimitarea ciclurilor curriculare de deja bine cunoscutele cicluri de invatamant. Aceste doua notiuni nu se pot confunda si nici identifica, nici macar partial.

Ciclul de invatamant este o unitate administrativa a sistemului de invatamant. Potrivit acestor cicluri, sistemul de invatamant este impartit in unitati administrative, cuprinse in institutii specializate, in care procesul didactic este condus de persoane cu un anumit grad de pregatire: ciclul prescolar (educatori); ciclul scolar mic (invatatori); ciclul gimnazial si ciclul liceal (profesori preuniversitari, pregatiti pentru anumite discipline); ciclul universitar (cadre didactice universitare).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Domeniile Curricumului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 001 cuvinte
Nr caractere:
5 691 caractere
Marime:
44.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Limba Română
Tag-uri:
romana, referat
Predat:
la facultate
Materie:
Limba Română
Sus!