Pierre Simon Laplac

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pierre Simon Laplace a trait intre 1749 si 1827 a fost un matematician, astronom si fiyician francez, cunoscut pentru aplicatiile sale incununate cu succes la Teoria Gravitationala a lui Isaac Newton.

Laplace s-a nascut in Normandia si a fost educat la scoala militara din Beaumont. In 1767 a devenit profesor de matematica la Liceul Militar din Paris si in 1785 a fost ales in Academia Stiintelor.

A elaborat lucrari fundamentale in domeniul ecuatiilor diferentiale, al ecuatiilor cu derivate partiale, al functiilor speciale, al algebrei cu precadere asupra matricilor si determinantilor si al teoriei probabilitatilor. De asemenea este autorul unui Tratat de mecanica cereasca si al unei cunoscute teorii cosmogenice (Kant-Laplace). Augustine Louis Cauchy a trait intre 1789-1957, a fost un matematician francez nascut la Paris si educat in cadrul Politehnicii. Cauchy a fost profesor de matematica simultan la Politehnica, Universitatea din Paris si la Colegiul Frantei.

Cauchy a verificat existenta unor functii recurente eliptice, a avut un rol important in Teoria generala a functiilor si a fondat criterii de convergenta si in general a fost unul din liderii secolului al XIX-lea in dezvoltarea analizei matematice. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pierre Simon Laplac
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
207 cuvinte
Nr caractere:
1 103 caractere
Marime:
6.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba Franceză
Predat:
la gimnaziu
Sus!