Viața lui Muhammad

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Muhammed a fost orfan, tatal sau, Abdulah, murind inainte ca el sa se nasca, iar mama lui, Amine, cand el inca era tanar. Din acest motiv el a fost crescut prima data de catre bunicul sau, Abdul Mutalib, iar mai tarziu de unchiul sau Abu Talib.

Muhammad era inca un baiat, cand a lucrat ca pastor. Mai tarziu, cand deja era barbat in toata firea, unchiul sau Abu Talib, l-a luat in calatoriile sale de afaceri. Mecca era cel mai dezvoltat oras din punct de vedere economic, deci cel mai potrivit loc pentru ei.

In Mecca traia o vaduva bogata pe care o chema Khadija. Ea detinea o mare parte din caravanele care veneau la Mecca, loc in care urma sa lucreze si Muhammad. Dupa ceva vreme, Muhammad, se insoara cu aceasta vaduva si se stabileste in Mecca, traind o viata fericita impreuna cu cei 6 copii: Umul, Abdulah, Fatima, Eiyved, Kasim si Lsum.

Langa Mecca, in pesterile din muntele Hira, Muhammad obisnuia sa stea si sa se gandeasca la lucruri ca: Ma intreb cum s-a intamplat, am fost odata orfan, acum sunt un om bogat, am o nevasta frumoasa, copii pe care-I ii iubesc, dar tot nu sunt fericit. Aici in Mecca nimeni nu ajuta un copil orfan sau un om bolnav, toti alergand dupa bani. Acest gen de ganduri nu i-au dat pace multi ani.

Cand avea 50 de ani, intr-o zi obisnuita pe care si-o petrecuse in pestera din muntele Hira, lui Muhammad i-a aparut un inger care l-a intrebat cine a creat lumea si omul. Muhammad isi dadu-se seama despre ce era vorba, el trebuia sa se duca in Mecca sa le spuna oamenilor ca Allah a fost creatorul lumii si ca oamenii ar trebuii sa creada in el si numai in el.

O buna perioada de timp Muhammad nu a parasit pestera din muntele Hira meditand la fapta pe care a trait-o. In tot acest timp el credea ca oamenii care traiesc in Mecca sunt lacomi si nu au grija decat de ei datorita faptului ca ei nu credeau in Allah. Cand s-a intors in Mecca I-a povestit toate cele intamplate sotiei sale, i-ar zilele urmatoare a incercat sa-i convinga si pe ceilalti sa creada in Allah. Dar nimeni nu-l ascultau, multi l-au ignorat, dar majoritatea era prea ocupata facand bani. In aceasta perioada de timp acest inger tot aparea si-i spunea ca el este alesul, el este profetul. Atfel profetul Muhammed a continuat sa ii faca pe oameni sa creada in Allah, sa ajute aproapele si sa faca numai lucruri bune. Iara-si nimeni nu l-a ascultat, ba chiar unii au aruncat cu pietre in el.

Dupa aceste incercari, oamenii l-au crezut nebun, si l-au expulzat, impreuna cu toata familia si rudele sale, acestia traind in salbaticie timp de 3 ani, in acest interval de timp nevasta lui murind. Dupa acest timp ingerul apare din nou si-i spune sa se muta impreuna cu familia lui intr-un oras numit Medina. Aici el isi face multi adepti, continuand sa primeasca mesaje de la Allah prim intermediul ingerului Gabriel. Muhammad scrie aceste mesaje intr-o carte sfanta numita Kuran. Impreuna cu prietenii lui, Muhammad, a construit o moschee in care se rufa de 5 ori pe zi. Odata pe an ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Viata Lui Muhammad
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
841 cuvinte
Nr caractere:
3 411 caractere
Marime:
10.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
muhammad, viata
Predat:
la liceu
Sus!