Tutankamon

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Descoperirea mormantului lui Tutankhamun, in 1922, de catre Howard Carter, este inconjurata de ironii. A fost faraonul cel mai cunoscut din intreg Egiptul, dar si cel mai efemer. Tezaurul sau, estimat la miliarde de pesos, depus la muzeul din Cairo, pare probabil ridicol fata de cel gasit in mormantul lui Ramses II sau al lui Amenhotep III.

Principalul motiv pentru care mormantul sau a fost gasit intact este importanta mult mai mare acordata altor faraoni, ale caror morminte s-au gasit in Valea Regilor.

Cine a fost Tutankhamun?

Tezaurul sau, expus la Muzeul din Cairo, prin piesele ce le contine, poate da raspunsul la aceasta intrebare. Tutankhamun, nascut cu numele de Tutankhaton, care si-a schimbat numele dupa cel al lui Amun-Ra, zeul Soare, divinitate suprema, a trait intr-una dintre cele mai tulburi epoci din istoria Egiptului,facand parte din celebra dinastie XVIII, chiar daca perioada sa de suprematie regala a fost atat de scurta.

TUTANKAMUN

- Mormantul blestemat -

Se spun foarte multe lucruri despre masurile pe care le-au luat faraonii Egiptului antic pentru a-si proteja mormintele de vandali si de pradatori. Aceste morminte nu contineau doar corpurile neinsufletite ale faraonilor sau ale reginelor, ci si multe obiecte de arta si comorile care ii insoteau dupa moarte. Cand si-au construit locul de odihna vesnica, faraonii s-au asigurat ca avertismentele sau blestemele au fost gravate la intrarea in mormant pentru a-i descuraja pe

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tutankamon.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
783 cuvinte
Nr caractere:
4 176 caractere
Marime:
8.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
faraon, egipt, piramide
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!