Teorii asupra materiei în orientul antic originea hărților antice metalurgie antică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Caldeenii, in Diodor din Sicilia, spuneau ca: materia constitutiva a Lumii este vesnica si indestructibila. In India si in Grecia se afirma ca atomul este indivizibil. Datorita micimii lui scapa organelor noastre de simt. El nu a fost niciodata creat, este indestructibil, deci vesnic.

Precizia unor harti marine din Evul Mediu, autorii lor afirma ca le-au reprodus dupa hartile vechi, conservate in biblioteca din Alexandria. Unele reprezinta, destul de bine trasate, contururi de pamanturi si continente care nu vor fi descoperite decat dupa cateva secole.

Cicero, pentru care Pamantul are forma sferica, spune ca cele 2 regiuni extreme sunt acoperite cu zapada (asta cu 2. 000 de ani inainte ca vasele primilor exploratori sa se fi apropiat de gheturile antarctice). Comparand cele 2 harti, pe aceea a lui Orontius se vad rauri si fiorduri adanci in care acestea se varsa. Acum, Antarctica nu are nici fiorduri si nici rauri, dar unde harta veche semnala cursuri de apa, exista astazi ghetari care aluneca incet spre ocean. (oricum originalul dateaza de cel putin 4. 000 ani i. C., inainte ca un scut de gheata sa acopere in intregime Antarctica. ) Pe harta luio Ptolemeu Europa de Nord este marcata cu zone albe. Dupa reevaluarea recenta a ultimei glaciatiunui, aceste zone se suprapun regiunilor cu gheturi reziduale. Daca este asa, situatia reprezentata pe harta lui Ptolemeu dateaza din cel putin al 8-lea mileniu i. C. O harta turceasca din 1559 (copiata dupa un original mai vechi) reproduce, cu o exactitate surprinzatoare litoralul american al Pacificului si Alaskai. Foarte exacta, ea nu arata Stramtoarea Bering. O fasie de pamant, ca un pod, leaga Siberia de America de Nord; acest istm a disparut acum 30. 000 ani.

Profesorul Charles Hapgod a ajuns la concluzia, in monografia sa Hartile marine ale antichitatii: Intr-un timp extraordinar de indepartat a existat o civilizatie planetara care a executat cu o precizie perfecta harti ale tuturor regiunilor globului. Aceste documente erau caracterizate printr-o extrema finete de executie si un inalt nivel universal de cunostinte matematice; trebuie sa credem ca si cartografii au folosit instrumente la fel de fine. Bronzul este un aliaj intre cupru si cositor (10%). Totusi, Europa nu a cunoscut o epoca a cuprului iar obiectele din acest material sunt extrem de rare. Dar bronzul apare in Europa dintr-o data si se raspandeste peste tot. Primele obiecte fac dovada unei priceperi profesionale deosebite.

Fabricarea bronzului apare sub forma ei definitiva cu o multitudine de procedee complexe, fara etape intermediare.

Arta topirii bronzului a fost deci importanta. Cele doua civilizatii care au recurs primele la ea, Egiptul si Mesopotamia erau lipsite de materiile brute indispensabile fabricarii lui. Ele trimiteau expertii sa caute cositor in Caucaz sau in peninsula Iberica, sau in nord in insulele britanice, denumite de catre fenicieni si insulele de cositor. In Europa si alte parti ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Teorii Asupra Materiei In Orientul Antic Originea Hartilor Antice Metalurgie Antica
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
884 cuvinte
Nr caractere:
4 746 caractere
Marime:
6.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!