România trebuie sa îndeplinească anumite obiective pentru aderarea la UE

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Politica bugetara trebuie sapuna accent pe cresterea eficientei cu care se aloca si se utilizeaza banii publici. In procesul de descentralizare se prevede ca autoritatile locale sa perceapa impozitele prin trezorerii locale, cucand la createrea autonomiei financiare a autoritatilor locale.

O compomenta importanta a procesului de restructurare a economiei o reprezinte reforma intreprinderilor, privatizare si restructurarea acestora. Prin privatizarea intreprinderilor de stat se creaza noi locuri de munca, se imbunatateste calitatea produselor prin modernizarea procesului de productie.

Programul de privatizare se va realiza pe 3 directii: -privatizarea bancilor cu capital de stat si a institutiilor de asigurari -privatizarea societatilor comerciale rezultate din reorganizare regiilor autonome -privatizarea societatilor comerciale cu mari probleme financiare Se are in vedere modernizarea invatamantului romanesc largindu-se cadrul institutional al invatamantului superior de stat prin infiintatrea universitatilor multiculturale.

Coordonarea financiara dintre Romania si UE Romania va beneficia de asistenta financiara din partea UE sub forma de donatii si imprumuturi, inclusiv imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii, pentru transformarea economica a tarii.

Asistenta financiara va fi acoperita din doua surse: -programul PHARE, in cadrul caruia fondurile alocate sunt neranbursabile -imprumuturi acordete de Banca Europeana de Investitii, rambursabile Acesta asistenta financiara va fi evaluata periodic in functie de prioritatile stbilite, de posibilitatea de rambursare a creditelor, etc. Acordarea creditelor se va face numai oe baza unei documentatii prezentate de Romania din care sa rezulte oportunitatea, modul de derulare a investitiei, eficienta economica Balanta comerciala a Romaniei cu UE, in ultimii ani este cronic deficitara, fapt ce necesita analize aprofundate in continuare, din care sa rezulte in ce masura Romania beneficiaza de pe urma situatiei de piata de desfacere pentu agentii economic din UE si de exportator pe piata UE Acelerare aderarii Romaniei la UE ar fi calea cea mai sigura de inlaturare a neajunsurilor intrucat Romania ar intra intr-un sistem riguros si echilibrat de reguli competitionale ale Pietei Unice Europene, precum si intr-un sistem consistent de sprijinire financiara a agriculturii, a dezvoltarii regiunilor sarace, a intreprinderilor mici si mijlocii si a infrastructurii, dar trebuie sa se tina cont si de posibilitatea Romaniei de a realiza obietivele impuse de UE.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Romania Trebuie Sa Indeplineasca Anumite Obiective Pentru Aderarea La UE
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
406 cuvinte
Nr caractere:
2 652 caractere
Marime:
7.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!