Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

-Cererile norodului romanesc -Proclamatiile catre locuitorii din Bucuresti si din judete Desfasurarea si urmarile revolutiei de la 1821 In ianuarie 1821 Alexandru Sutu moare si se constituie Comitetu de Obladuire.

23 ian 1821 se da Proclamatia de la Pades In Moldova patrund eteristi condusi de Al. Ipsilante care urmareau ridicarea grecilor la lupta antiotomana Rusia sprijinea in secret si pe Tudor si pe Ipsilante Ipsilante desconspira sprijinul rusesc ceea ce il determina pe tarul Rusiei sa dezaprobe public ambele miscari Tudor este primit in Bucuresti ca un adevarat salvator In mai 1821 turcii patrund in Tara Romaneasca Eteristii se stabilesc la Targoviste iar Tudor in zona de campie Tudor se retrage, este prins de eteristi si in noaptea 26 spre 27 mai este ucis.

Pandurii se imprastie si eteristi sunt invinsi la Dragasani si apoi la Seculeni si Secu. Consecintele revoluitei: -se atinge obiectivul, Partidul National -numirea domnilor pamanteni: -1 iulie 1822 Ionita Sandu Sturza in Moldova -Grigorie Dimitrie Ghica in Tara Romaneasca ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Revolutia De La 1821 Condusa De Tudor Vladimirescu - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
210 cuvinte
Nr caractere:
1 276 caractere
Marime:
8.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!