Previzualizare referat:

Extras din referat:

-organizarea politica-regele cumuleaza prerogativele politice si religioase si se sprijina pe aristocratia sacerdotala si militara -orase-sunt organizati in orase sate independente, administrate de rege; cele mai importante: Ur, Uruk, Nippur, Umma, Lagas. -data cand au aparut-la inceputul milemiului al III-lea I HR.

-amortii-la inceputul mileniului al II-lea I Hr.

-arealul-Mesopotamia -originea -organizarea politica-amoritii-intemeiaza adevarate dinastii in Babilon -activitati -orase-Akkad, Kis, Babilon -conducatori-amorti-Hammurabi (1728-1686 I Hr.

) -codul de legi al lui Hammurabi Asirienii -data cand au aparut-mileniul al III lea I Hr.

-arealul-nordul Mesopotamiei -originea-populatie nomada si razboinica de origine semitica -organizarea politica-tara este o putere de esenta militara, isi datoareaza prestigiul armatei sale, organizata si disciplinata.

-condusa de un rege -activitati -orase-Assur, Ninive. -conducatori-fondatorul imperiului-Tiglatpalassar I (sec al XI-lea i. Hr) -a carui stapanire ajunge pana la Marea Neagra, Marea Mediterana si Golful Persic -Asiria se prabuseste in urma loviturilor date de o coalitie formata din mezi si babilonieni (605 I Hr) -regele Babilonului-Nabucodonosor al II-lea (605-562 I Hr) -in 538 I Hr regale persan Cirus ocupa Babilonul anexeaza Imperiul Neobabilonian Egiptenii -data cand au aparut -arealul-teritoriu antic al Egiptului-teritoriu format din Valea Nilului, lata de 10-25 km si lunga de 1000 km, de la prima cataracta, la varsarea in Marea Mediterana.

-Egiptul de Jos Egiptul de Sus-dupa perioada numita,, pre dinastica Egiptul este impartit in 42 de nome -originea-egipteni populatii hemato semite vechea populatie egipteana -organizarea politica -activitati-baza economiei Egiptului este agricultura; se cultiva in primul rand cerealele (orz, grau) si inul; se practica si gradinaritul, pomicultura, viticulture; in Delta, trestia, lotusul si papirusul cresc din abundenta; tot aici este raspandita si cresterea vitelor; se dezvolta si mestesugurile: extractia si prelucrarea pietrei, metalurgia, prelucrarea pietrelor semipretioase, tesutul, olaritul. In Egiptul antic, comertul este aproape in intregime organizat si controlat de stat.

-organizare-despre viata cotidiana a egiptenilor avem un bogat material informative; clima calda si lipsa precipitatiilor permit ca oamenii simpli sa poata locui in colibe din trestie sau in case din chirpici. Casele celor bogati aveau doua nivele, un subsol si sunt construite din caramida uscata la soare; pe langa parc si bazinul cu apa, in curtea acestora se afla anexele.

-egiptenii reprezinta o exceptie printre popoarele antice in privinta conceptiei lor de familie. Aceasta conceptie este surprinzator de moderna deoarece familia are la baza sentimentele. Din mileniul I i Hr se practica si, casatoria de proba; familia este numeroasa, numarul copiilor fiind foarte mare; acestia sunt iubiti si alintati; in societatea ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Popoare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
940 cuvinte
Nr caractere:
6 485 caractere
Marime:
12.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
popor, cultura
Predat:
la liceu
Sus!