Politica externă a României

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La 9 mai 1877 Romania si-a proclamat independenta iar noul statut al tarii a fost recunoscut pe plan international prin tratatul de la Berlin 1878. Politica externa a Romaniei in aceasta perioada a fost orientata spre crearea unui nou sistem de securitate ca urmare a incordarii relatiilor cu Rusia care ocupase sudul Basarabiei si care duceau o politica expansionista in S-E Europei.

In aceasta situatie in 1883 Romania a incheaiat un tratat de alianta cu Austro-ungaria la care au aderat si Germania, Italia formand tripla alianta.

In anii 1912-1913 in Balcamni au avut loc doua razboaie, primul (1912) care a opus Bulgaria, Serbia, Munte Negru si Grecia impotriva Turciei. Romania a ramas neutra. Al doilea razboi (1913) a fost declansat impotriva fostilor aliati iar Romania care milita petru mentinerea echilibrului Balcanic a intrat in conflict centru Bulgariei.

Pacea de la Bucureasti (1913) a evidentiat rolul romaniei de factor de echilibru in zona iar sudul Dobrogei a fost integrat Romaniei.

In anul 1914 in conditiile declansarii razboiului Romania s-a declarat neutra, dar dupa 2 ori in 1916 urmarind desfasurarea unitatii nationale s-a alaturat Antantei.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica Externa A Romaniei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
177 cuvinte
Nr caractere:
1 033 caractere
Marime:
6.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!