Previzualizare referat:

Extras din referat:

La inceput a fost Adolf Hitler. Adolf era un copil cinstit care nu avea o viata foarte interesanta. Tatal sau care era functionar la granita dintre Austria si Germania era un om foarte aspru si dominant. La varsta de 14 ani lui Adolf i-a murit tatal, si de atunci

au inceput sa se observe semnele de ura si viciozitate pe care avea sa le manifeste mai tarziu. Cand avea 19 ani, Adolf a plecat la Viena, unde, visand sa devina pictor, a vrut sa intre la o scoala de arta dar a fost respins. In anii petrecuti in Viena, Hitler dezvolta un puternic sentiment de ura pentru evrei si dupa spusele lui, tot acolo isi formeaza si teoriile privind rasa suprema.

Primul razboi mondial lovea Europa precum o furtuna si Hitler decide sa se inroleze in armata germana. A fost un luptator indarjit, daca nu chiar nebun. Odata a capturat 21 de barbati, fara a se folosi de arma, dar a fost ranit cu gaz de mustar si a stat foarte mult timp in spital pentru a se vindeca. Cand a iesit din spital razboiul se terminase si oarecum slabit Hitler a gasit o slujba de curier in Munchen. Aici el s-a intalnit cu Partidul German al Muncii si a fost impresionat de ideile acestora.

Hitler nu a infiintat acest partid, ci doar i s-a alaturat acestuia si mai tarziu l-a dominat.

In 1919, la varsta de 30 de ani, Hitler a depus un efort intens pentru partid, si datorita lui miscarea a avut succes. El era unul dintre cei 7 membri din comitetului director al partidului. La inceput Hitler a impartit celorlalti membrii invitatii pentru prietenii si familiile acestora dar putinii oamenii li s-au alaturat. Insa cu timpul partidul s-a extins si au inchiriat o pivnita de bere care putea gazdui 100 de oameni si care s fost supraaglomerata. Unul dintre cei care le-a vorbit oamenilor din aceea camera a fost chiar Hitler, care, spre surprinderea tuturor, s-a dovedit a fi un foarte bun si provocator orator, el a descris acest moment in cartea sa autobiografica, Mein Kampf: " Am vorbit 30 de minute, si ceea ce, pana atunci, eu doar simteam in sinea mea ca pot fara sa fiu constient de acest lucru, s-a dovedit a fi realizabil:

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nazismul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 129 cuvinte
Nr caractere:
5 488 caractere
Marime:
11.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
nazism, hitler
Predat:
la liceu
Sus!