Legenda Europei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intr-o noapte a visat un vis ciudat i s-a parut ca doua continente, Asia si Europa se certau in chip de femei. O femeie i s-a parut cunoscuta chiar din tara ei numita Fenicia iar cealalta era straina. Femeia straina o apuca in brate ca pe o prada si spunand ca o va duce la Iupiter ca asa ii este harazit Urmatoarea zi lumina stalucitoare a soarelui ii stese orice urma de vis. Impreuna cu prietenele sale se dusese pe taramul mari ca sa culeaga flori si sa asculte murmurul dulce al valurilor. Europa purta o haina brodata cu aur reprezentand scene din viata zeilor. Haina fusese daruita chiar de Neptun si ajusese mostenire lui Agenor.

Gatita cu aceasta haina de mireasa se juca cu prietenele sale culegand flori. Una culegea coprine alta culegea zambile altele flori de sofran. Dupa ce se saturasera sa culeaga flori se asezara iar in mijloc se afla Europa.

Ele nu avura mult timp starea de bucurie deoarece visul incepu sa se adevereasca. Iupiter cupris de sagetile iubiri organiza o noua siretenie. Se schimba in chip de taur, era un taur superb. Inainte de a se schimaba il chema pe Mercur caruia ii spusese sa se duca in Fenicia si sa duca spre tarmul mari cirezile de vite. Mercur fara sa stie ca se afla Iupiter schimbat in taur ajunsese cu cirezile pana unde se jucau fetele. Mandrul animal era admirat de catre fete si ele doreau sa-l mangaie. Taurul obsevand ca esste admirat de catre fete se apropie tot mai mult de Europa care se sperie. Vazand ca taurul este bland se aproprie si ii pune manuchiul de flori la botul plin de spume. Taurul ii se aseza la picioarele fetei, si ia vesela se sui pe spinarea lui. El vazandu-se cu prada in spate pleaca domol nefind obsevat de celelate fete.

Cand a ajus la sfarsitul campiei pe tarmul nisipos isi grabi pasul. Pana ca fata sa se destepte el inota prin apa, plutea ca o corabie. A mers noaptea intreaga si ziua intreaga, taurul o asezase sub un copac si se facuse nevazut. A doua zi fata terzinduse se simti vinovata pentru cele intamplate. Dupa ce se framanta ea mult timp si se gandea sa se sinucida o vazuse pe zeita Venus cu fiul ei Amor intr-o lumina supranaturala care spunea ca cel care a furato este Iupiter cel nebiruit din ceruri. Si ia spus ca pe acest loc unde sta se va numi EUROPA.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Legenda Europei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
439 cuvinte
Nr caractere:
1 994 caractere
Marime:
7.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!