La octombrie ziarul la vieille Frânce

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La 20 octombrie 1920, ziarul La Vieille France publica in numarul 195 un articol scris de un autor rus, din care citam: Este o asemanare izbitoare intre Protocoalele Maestrilor Francmasoneriei si discursul rabinului Reichhorn pronuntat la Praga in 1869 la inmormantarea marelui rabin Simeon-ben-Iehuda si publicat de Readcliffe, care a fost asasinat pentru ca l-a publicat. Sonol, care-l adusese pe Readcliffe la funerariile la care a vorbit Reichhorn, a fost ucis intr-un duel, la scurt timp dupa aceea. Ideile generale formulate de rabin sunt gasite pe larg in Protocoale. La 10 martie 1921, in numarul 214, ziarul a publicat apoi discursul rabinului Reichhorn.

Nu stim cine a scris Protocoalele Maestrilor Francmasoni (se presupune ca sunt note luate dupa discursuri tinute de dr. Theodore Herzl), dar stim cine a fost marele rabin Simeon-ben-Iehuda si cine a fost rabinul Reichhorn.

Iata discursul rabinului Reichhorn: 1. Noi, inteleptii francmasoni, avem obiceiul sa ne intrunim in Sanhedrin la fiecare suta de ani ca sa trecem in revista progresul realizat in munca de stapanire a lumii pe care ne-a promis-o Iehova, si victoriile noastre impotriva dusmanului nostru, crestinismul.

2. Anul acesta, reuniti la mormantul veneratului nostru Simeon-ben-Ihuda, ne putem mandri ca secolul care s-a scurs ne-a adus foarte aproape de tel si ca acest tel va fi in curand atins.

3. Aurul a fost si va fi intotdeauna o putere irezistibila. Manuit de experti, va fi totdeauna cel mai util instrument pentru cei ce-l au si obiectul invidiei celor ce nu-l au. Cu aur poti cumpara cele mai nestapanite constiinte, poti fixa valoarea tuturor lucrurilor, pretul tuturor produselor, poti finanta imprumuturi catre state si apoi ai statele la dispozitie.

4. Deja principalele banci, bursele intregii lumi, creditele tuturor guvernelor, sunt in mainile noastre.

5. Cealalta mare forta este presa. Repetand fara intrerupere anumite idei, presa reuseste ca in cele din urma sa le impuna de parca ar fi fapte reale. Teatrul ne aduce servicii asemanatoare. Pretutindeni, presa si teatrul asculta ordinele noastre.

(Putem adauga televizorul care nu se inventase inca). 6. Laudand intr-una Democratia, ii vom diviza pe crestini in partide politice, le vom distruge unitatea nationala, vom semana peste tot discordie. Redusi la neputinta, se vor prosterna in fata Legii bancilor noastre, caci noi suntem totdeauna uniti si totdeauna fideli cauzei noastre.

(Nota: intotdeauna strans uniti in lupta comuna impotriva crestinismului si a crestinilor, dar foarte dezbinati si la cutite intre ei). 7. Ii vom impinge pe crestini la razboi exploatand mandria si prostia lor.

Se vor masacra reciproc si vor face loc unde sa ne punem oamenii nostri.

8. Mosia totdeauna a insemnat influenta si putere. Vom faramita marile domenii teritoriale in numele dreptatii sociale si a egalitatii; vom imparti fragmentele la tarani, care le doresc din tot sufletul si care curand ne vor fi datornici, ca urmare a ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • La Octombrie Ziarul La Vieille France
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
5 041 cuvinte
Nr caractere:
26 554 caractere
Marime:
20.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!