Johan Sebastian Bach Referat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

S-a nascut la 31 martie 1685. Potrivind traditiei el a trebuit sa devina muzician. Ani copilariei au fost poate cei mai frumosi ani. Dar copilaria lui s-a sfarsit foarte repede: la 3 martie 1694 cand J. S. Bachavea doar 9 ani i-a murit mama, iar la 10 ani i-a murit tatal. De educatiea sa s-a ocupat fratele sau pe atunci organist la biserica din Ordodof. Johan Cristof isi invata frati dupa metoda severa adica dupa din vremurile bune de demult. Pentru Johan era o tortura. Fratele sau credea inca neclintit in versiunea vechilor traditi. Dar talentul uriasi al copilului neinteles si neremarcat avea nevoie de metode de educatie muzicala. Si atunci Johan a incercat sa invete singur cea cea a vrut sau nu a putut fratele sau, Noaptea lua pe furis din dulap caietul de compoziti a lui Pochel Frahberger si Kerle si le transcria la lumina lunii. Sase luni de zile a durat aceasta treaba indarjita si grea din care s-a ales praful pentru ca fratele sau la suprins si ia luat acel caiet.

Aceasta munca Bach a platito foarte scump tot restul vieti de oarece i se slabise vederea (catre sfarsitul vietii a orbit). La liceul din Ohrdruf, Bach avea muzica care ocupa un loc aparte 5 ore pe saptamana. Bach a fost transferat la scoala de langa biserica din Luneburg unde a primit in 1700 impreuna cu colegul sau de clasa Erdman a primit un mic salariu de corist mai vechi. In 1703 Bach a obtinut un certificat care-i dadea posibilitatea sa se inscrie la facultate. Dar stiind pt. Bach aceasta posibilitate nu era reala.

Transferarea in aceasta scoala avea o mare insemnatate: in primul rand a continuat sa invete a capatat o independenta scutindu-l pe fratele sau de a se ingriji de educatia sa. La Luneburg a reusit sa-l cunoasca pe Geriorg Bahn (organist la biserica Sf. Ioan). In acest an Bach a intrat ca violonist la Castelul Rosu. In urmatorul episod din viata lui acesta a continuat cariera la Arstad (1704-1707). Acesti ani sunt semnificantivi pt. bibliografia lui Bach. Aici el a continuat sa invete. Dar aici incepe sa se formeze ca maestru.

Lucrarile scrise de el abia ajuns la majorat aratau cu mare usurinta talentul sau. Indatoriile oficiale ale lui Bach la biserica noua nu erau completate: trebuiau sa prelucreze si sa aconpanieze corul in timpul slujbei sa se repete de trei ori pe saptamana cate doua ore cu acelasi cor. Intradevar acesta munca era pentru meseriasi.

In primavara anului 1704 Bach a executat cantata sa pascala Denn du mairstmuneSeele nicth in der Halbi lassen (Tu nu vei lasa sufletul meu in iad). Acesta lucrare a compozitorului de 19 ani cu o forta surprinzatoare trasaturile sale caracteristice de creator a lui Bach. Cantata este scrisa in forma veche de concert bisericesc ca un preludiu si interludiu orchestrat amplu. In 1705 a cerut concediu de patru saptamani pentru a se intalni cu cei mai mari reprezentanti ai scolii nordice germane.

Calatoria la Lubech caracterizeaza in mod corespunzator efortul lui Bach spre un scop creatoral a trait numai pentru arta sa si numai cu ea a trecut prin viata. Bach a ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Johan Sebastian Bach Referat
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
904 cuvinte
Nr caractere:
4 569 caractere
Marime:
9.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!