Istoria Egiptului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Istoria Egiptului incepe acum mai bine de opt mii de ani , cand pastorii proto-berberi fugeau din Sahara secetoasa in Valea Nilului pentru as gasi refugiul,unindu-se cu vechii locuitori.

Egiptul Faronic ia nastere trei milenii mai tarziu prin unirea primelor proto-state.In general , sunt recunoscute douazeci si sase de dinastii intre anii 5004-527 i.e.n., fiind impartite in trei perioade importante:

Imperiul Vechi-5004-3064 i.e.n,cuprinzand zece dinastii.;

Imperiul de mijloc-3064-1073 i.e.n., sapte dinastii;

Imperiul Nou-1703-527 i.e.n.,noua dinastii.

In 527 i.e.n. dupa cucerirea Egiptului de catre persi,au mai existat cinci dinastii,ceea ce a dus la numarul total de 31 de dinastii egiptene.

In perioada Imperiului Vechi egipteni credeau ca la inceputul existentei poporului lor erau condusi de catre zei.Stramosii care credeau in Horus primeau organizarea civila si legile de la intelepciunea divina.Exista o supozitie cum ca Egiptul ar fi fost o teocratie(regim politic unde puterea statala este legitimata exclusiv religios si exercitata de o persoana aleasa de Dumnezeu).Prima faza de guvernare primitiva a fost cand casta preotilor pretindea ca primeste de la Zei legile pe care le transmitea poporului.Primul rege Menes preia puterea printr-o revolutie cu 5000 de ani in urma erei noastre. Acesta a unificat Egiptul, facandu-l un imperiu puternic pana in anul 30 i.Hr., moment in care a fost cucerit de romani.Menes a pus bazele orasului Memfis, care i-a fost inchinat zeului Ptah.Menes a ramas popular in Egipt de-a lungul timpului.Urmasii acestuia au fost Faraonii,fii Zeului-Soare.In primele

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria Egiptului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
853 cuvinte
Nr caractere:
4 652 caractere
Marime:
10.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
egipt, istorie, faraoni, piramide
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!