Evoluții în artă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In acest timp, in Germania, Robert Koch demonstrase experimental ca un anumit tip de microbi provoaca o anumita maladie specifica. Pasteur este cucerit de acest nou domeniu al biologiei si reuseste sa izoleze germenul numit apoi stafilococ. In urmatorii ani se declanseaza o adevarata cursa intre Germania si Franta in aceasta ramura a stiintei care se va numi Microbiologie sau Bacteriologie. Impreuna cu colaboratorii sai, Pasteur pune la punct un vaccin impotriva holerei, pe care il aplica cu succes in 1881. Cercetarile sale asupra turbarii incep in 1880. Pasteur constata ca maduva spinarii de animal infectat uscata ar putea impiedica aparitia acestei grave imbolnaviri. Dupa multiple incercari de a obtine un preparat cu calitati de vaccin si dupa multe ezitari, Pasteur face prima incercare la un copil muscat de un caine turbat. La 6 iunie 1885 incepe prima serie de injectii si, trei luni mai tarziu, copilul este salvat. Academia de Stiinte a Frantei decide creiarea unei institutii destinate tratarii turbarii. Este ceeace se va numi mai tarziu celebrul Institut Pasteur. Louis Pasteur este considerat pe buna dreptate unul din binefacatorii omenirii. Dupa moartea lui la 28 septembrie 1895, se odihneste intr-o cripta din Vincent Van Gogh Vincent Van Gogh, nascut la 30 martie 1853, la Groot Zundert, Tarile de Jos, +29 iulie 1890, Auvers, Franta a fost un pictor neerlandez. Tatal lui era preot protestant, iar mama provenea dintr-o familie de pictori si negustori de arta.

Se intoarce acasa si de decide, urmandu-si tatal, sa devina preot, dar studiile teologice i se par prea dificile si se dedica activitatilor caritabile. Asa ajunge in 1878 in Belgia, in zona miniera Borinage. Saracia regiunii este impresionanta chiar si fata de mizeria cartierelor londoneze; isi vinde lucrurile si se muta intr-o coliba saracacioasa, aproape de ai sai. Patronii, uimiti, il concediaza in 1880. In 1881, Van Gogh isi imparte timpul intre Haga si Antwerpen hotarat sa devina pictor. In 1885 pleaca la Paris. Cu ocazia primului sejur in acest oras, inainte cu 11 ani, fusese fascinat de prima si unica expozitie impresionista, iar acum isi dorea sa fie aproape de artistii sai id olarizati. Van Gogh era indeosebi atasat de Gauguin, avand in vedere ca ambii artisti considerau ca picturile trebuie sa reflecte trairile interioare. In urmatorii ani, Van Gogh are accese de furie la betie si se cearta din ce in ce mai des cu Gauguin. In urma unei certe aprige intre cei doi, Van Gogh il ataca pe Gauguin cu briciul. Gauguin fuge speriat, iar Van Gogh isi taie o bucata din urechea dreapta. Cu aceasta ocazie realizeaza cat de aproape este de dementa. In 1889 se interneaza voluntar in ospiciul din Saint-Remy. In perioadele de calm este lasat acasa sa picteze. In decurs de mai putin un an picteaza 200 de tablouri.

Muzica Giuseppe Verdi Inca de copil ia lectii de muzica de la organistul din comuna, facand exercitii acasa la o spinetta dezacordata (un fel de clavecin). ...

Bibliografie:

Wikipedia" - Cap. Vincent Van Gogh;

- "Arhitectura. Viata lui Ion Mincu" - Autor:Vasilescu Popa Andrei;

- "Inventii si inovatii"

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evolutii In Arta
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 367 cuvinte
Nr caractere:
11 570 caractere
Marime:
85.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
arta, cultura, evolutie
Predat:
la liceu
Sus!