Dacia Antică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitala provinciei a fost stabilita la Sarmizegetuza, Ca semn al mari victoriei obtinute acesta apus sa fie ridicata la Roma Columna lui Traian.

Traian a stabilit ca Dacia sa fie o singura provincie. Pentru a apara Dacia de atacurile barbarilor romanii au construit castre>valuri da pamantySanturi de aparare.

Si tot el a reorganizat-o in trei zone pentru a o putea administra mai bine: -Dobrogea (Scythia Minor) -Moldova -o parte a Munteniei care nu au fost cucerite Viata economica si sociala: Deoarece Dacia a fost o provincie prospera pentru un timp mai scurt ea a fost numita Dacia Felix sau Dacia cea fericita. Locuitorii se mai ocupau cu agricultura, cresterea animalelor, mineritul, si cultivarea vitei de vie.

Vechile orase au construit orase noi care erau colonii si municipilCel mai populat oras si cu cea mai mare importanta economica era Apulum (Alha Iulia). Mai erau si alte orase insemnate ca Napoca (Cluj), Potassia (Turda), Drobeta (Turnu Severin). Romanizarea Daciei: Dacia a adus colonisti in numar mare: -agricultori -mestesugari -veterani -negustori Mulii soldati ai Daciei sunt din colturi ale imperiului precum: -Siria -Gallia ^ ^ -Briiania -Lusitania Tot acestia au populat orasele si satele, au construit drumuri, canale, bai terme, scoli, amflteatre. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dacia Antica
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
269 cuvinte
Nr caractere:
1 417 caractere
Marime:
8.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Predat:
la gimnaziu
Sus!