Conferințe și tratate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Evolutia sistemului international dupa 1914 exprima toate evenimentele ce au avut loc in timpul Primului Razboi Mondial pana in zilele noastre. Secolul XX reprezinta cel mai dureros timp trait de umanitate.

Tema referatului este aceea de informare a actiuniilor ce s-au petrecut in sec. XX : cine au fost vinovati de conflictele care pareau neterminabile, ce actori au jucat in sistemul international, conferinte si tratate de pace care au schimbat ordinea mondiala, cele doua razboaie mondiale unde distrugerile materiale si pierderiile de vieti omenesti au lasat intreaga Europa in ruina , si in final rolul Uniunii Europene ca motor al pacii in Europa.

I . Evolutia sistemului international dupa 1914

" Fiecare isi face istoria sa nu pe ruine,

ci pe achizitiile generatiei precedente..."

Charles Samaran

Impactul primului razboi isi pune amprenta asupra politicii internationale lasand urme in viata umana, arhitecturala si in cele din urma noua ordine mondiala. Privind din prisma relatiilor intre state pot argumenta ca se afla intr-o stare deplorabila, mai mult unele dintre ele vor sa-si i-a revansa in materie de razboi.

In continuarea referatului voi prezenta o scurta prezentare a evenimentelor ce au avut loc dupa 1914, urmand ca apoi sa descriu conferintele si tratatele ce au schimbat ordinea mondiala.

O scurta prezentare a evenimentelor dupa 1914 o putem reduce la cateva evenimente de mare importanta, si anume : primul si al doilea razboi mondial, conferintele si tratatele de pace, crize economice, Razboiul Rece si in final motorul pacii in Europa : Uniunea Europeana.

Pentru a solutiona o parte din problemele pe care le-a prezentat Europa, SUA ofera ajutor Europei, exemplu : in primul razboi mondial instituie un nou principiu al relatiilor internationale- principiul securitatii colective , Planul Marshall (George Marshall) care reprezinta un ajutor financiar Europei (URSS refuza categoric) pentru a stopa foamea, saracia, disperarea, haosul care se extindea in randul cetateniilor,inlocuirea balantei de putere cu un sistem institutional si in final procesul de decolonizare (nasterea statelor Lumii a Treia : Africa, Asia Centrala, America Latina).

In concluzie pot argumenta ca secolul XX reprezinta cel mai de temut secol in care balanta de putere se schimba in functie interese, strategie si capacitate militara si in final

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conferinte si tratate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 805 cuvinte
Nr caractere:
9 479 caractere
Marime:
18.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
conferinta, tratate, pact, hitler, stalin
Predat:
la liceu
Sus!