Castele din România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fortificatie medievala, initial cu rol militar, construita intre anii 1377-1382.A functionat si ca punct vamal. Plan patrulater neregulat cu 4 turnuri, adaptat formei terenului. Transformata in sec. XVII cand i se adauga elemente decorative specifice Renasterii. A fost pentru o perioada de timp in posesiunea domnitorului muntean Mircea cel Batran si a urmasilor sai.

Magna Curia - DEVA

Construit in anul 1621 si refacut in anul 1750, este unul dintre putinele castele in stil baroc pastrate pana in zilele noastre.

Castelul Corvinestilor - HUNEDOARA

Cel mai complex ansamblu de arhitectura civila fortificata din Evul Mediu in Romania.Construit de Iancu de Hunedoara in prima jumatate a sec. al XV-lea peste o fortareata de sec. XIV si completat de Matei Corvin in a doua jumatate a sec. al XV-lea.Monument de o deosebita valoare istorica si artistica. Castelul Corvinestilor sau Castelul Huniazilor este un castel din Hunedoara, Transilvania. A fost ridicat in secolul XIV de catre Iancu de Hunedoara, pe locul unei vechi intarituri, pe o stanca la picioarele careia curge paraul Zlasti. Castelul este o constructie impunatoare, cu acoperisuri inalte si divers colorate, cu turnuri si turnulete, ferestre si balcoane impodobite cu dantelara pietrei cioplite.

Castelul Bethlen Cris - SATU MARE

Resedinta nobiliara, construita in anul 1794, pe locul vechii cetati.Transfor-mata partial in anul 1894, cladirea este astazi sediul Muzeului Orase-nesc de Istorie.

Castelul Bethlen Cris - MURES

Castel construit in stilul Renasterii transilvanene, intre sec. XVI - XVII.Incinta fortificata, de plan patrat cu turnuri in forma de pana, octogonale la par tea superioara (sec. XVII), cuprinde o resedinta nobiliara cu doua nivele (1559), prevazuta cu o loggie la etaj, la care urca o scara de onoare, adaugata in sec. XVII, si un turn circular (Turnul arcasilor) care adapostea spatii de locuit. Ansamblul este completat de un corp rezidential amplasat pe latura de est a incintei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Castele din Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
682 cuvinte
Nr caractere:
3 476 caractere
Marime:
315.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
castele, istorie, cultura
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!