Previzualizare referat:

Extras din referat:

Regele Carol s-a nascut la 7 aprilie 1839 si este al doilea fiu al Printului Carol Anton de Hohenzollern - Sigmaringen si al sotiei sale, printesa Iosefina. Domnitor (1866-1881) si rege al Romaniei (1881-1914) a decedat la 27 septembrie 1914.

A efectuat stagiul militar in Garda regala prusiana, participand ca voluntar la razboiul purtat impotriva Danemarcei (1864).

Dupa abdicarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), guvernul provizoriu de la Bucuresti i-a oferit, cu consimtamantul Parlamentului Romaniei, act ce a primit recunoasterea oficiala a Imperiului Otoman la 11 octombrie 1866. Sub domnia lui s-au efectuat o serie de reforme care au contribuit la dezvoltarea tarii, indeosebi in domeniile administrativ si al apararii. Carol a dus mai departe actiunea de modernizare a puterii armate si de organizare a sistemului defensiv national, initiata de Alexandru Ioan Cuza.

Carol a acordat o atentie speciala inzestrarii unitatilor cu mijloace de lupta corespunzatoare. Infanteria a fost dotata cu pusti, artileria cu tunuri de camp, s-a generalizat pregatirea genistica in randul trupelor terestre. Instructia a urmat reguli din armata europeana, inmultindu-se taberele de pregatire si manevrele anuale, cu participarea unor efective din componentele sistemului militar national.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Carol I.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
721 cuvinte
Nr caractere:
3 699 caractere
Marime:
9.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
Carol I, razboi, domnitor, romania
Predat:
la gimnaziu
Clasa:
a 7-a
Sus!