Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sistemele expert si inteligenta artificiala reprezinta un domeniu al informaticii care are drept scop transpunerea comportamentului inteligent uman la masini.

Inteligenta artificiala este o tehnologie care s-a dezvoltat pe baza studiului rationamentului uman, pe intelegerea conceptului de inteligenta. Aceasta tehnologie permite reproducerea pe cale artificiala a rationamentului uman, automatizarea proceselor cognitive specifice creierului, crearea unor dispozitive cu comportament inteligent.

In literatura de specialitate, straina si romana exista diverse opinii cu privire la categoriile de sisteme inteligente. In cartea " Sisteme inteligente in management, contabilitate, finante, banci si marketing ", profesorul I. Andone clasifica sistemele inteligente in:

- sisteme neuronale inteligente;

- sisteme inteligente bazate pe algoritmi genetici;

- sisteme fuzzy;

- sisteme expert;

- sisteme inteligente hibride.

Tehnologia sistemelor expert este cea mai " veche " si cea mai bine pusa la punct, in special pentru sistemele expert bazate pe reguli. Exista deja cateva sute de sisteme expert operationale si comerciale, pentru o gama foarte larga de aplicatii.

Dupa opinia lui H.Farreny: " Sistemele expert sunt produse software, dar pot fi atat de bine si echipamente, destinate sa inlocuiasca sau sa asiste omul in domeniile unde este recunoscuta o expertiza umana insuficient structurata pentru a costitui o metoda de lucru precisa, sigura, completa, direct transpusa pe calculator si supusa revizuirilor sau completarilor in urma experientei acumulate ".

Utilizarea sistemelor expert se bazeaza pe premisa ca orice problema poate fi rezolvata printr-o succesiune de rationamente care pot fi descompuse in reguli logice.

Adevarata putere a sistemelor expert sta in motoarele de inferente si in sistemele de explicatii de care dispun. Sistemele expert nu sunt capabile sa

Bibliografie:

Lungu, I., Sabau, Gh., Velicanu, M., s.a. Sisteme informatice, Ed. Economica, Bucuresti, 2003;

McGraw Hill, Management information sys for the information age, Ed. International, London, 2000;

Andone, I., Tugui, A., Sisteme inteligente in management, contabilitate, finante-banci si marketing, Ed. Economica, Bucuresti, 1999;

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme Expert.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 309 cuvinte
Nr caractere:
7 416 caractere
Marime:
12.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Tag-uri:
sisteme inteligente, produse software
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Profesorului:
Ion Andone
Sus!