Scanarea Irisului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tehnologia biometrica cea mai buna pentru autentificare este scanarea irisului. Dezvoltarea irisului (partea colorata a ochiului) este „haotica’’, asa ca variatiile foarte mici conduc la diferentieri majore. Exista o influenta genetica foarte mica sau deloc in structura irisului, asa ca tiparul irisului nu este corelat nici pentru doi gemeni identici si nici macar pentru cei doi ochi ai unui individ.

Dezvoltarea tehnologiei de scanare a irisului este relativ noua. Prima idee de folosire a irisului uman pentru identificare dateaza din anul 1936 si a fost sugerata de Frank Burch, iar in anul 1949 apare prima carte despre recunoasterea persoanei dupa iris scrisa de oftalmologul James Doggart. In anul 1987 a fost acordat primul brevet oftalmologilor Arsan Safir si Leonard Flom, ideea propusa fiind ca oricare doi irisi nu sunt identitici.Apoi se formeaza „Iridian Technologies” care este liderul mondial in ceea ce priveste recunoasterea persoanei dupa iris.

Etapele scanarii irisului :

1. izolarea imaginii irisului - un scanner pentru iris trebuie mai intai sa localizeze irisul. Dupa aceea acesta face o fotografie alb-negru a ochiului.

2. codificarea trasaturilor prin demodulare - imaginea obtinuta este procesata folosind un transformator bidimensional, pe doua lungimi de unda, rezultatul fiind un Iris Code® pe secventa de 256-bytes (adica 2048 biti). Sablonul Iris Code este apoi criptat pentru a elimina posibilitatea „furtului” de identitate si pentru a maximiza securitatea.

3. analizele statistice

Tehnologiile biometrice, in special scanarile de iris pot fi folosite si sunt in curs de implementare in zone precum : accesul intr-un calculator, aeroporturi, pasapoarte, ATM-uri, autentificarea utilizatorilor de carduri de credit, etc.

Sunt posibile diverse setari pentru recunoasterea irisului :

- sisteme pentru folosirea publica : de exemplu, pentru ATM-urile bancare. Sistemul respectiv localizeaza automat ochiul utilizatorului, calculeaza codul irisului si il valideaza prin compararea cu codul irisului inregistrat. Pentru intregul proces de recunoastere necesita aproimativ 2,5 secunde.

- Sisteme de folosire personala. Utilizatorul pozitioneaza camera la 3 - 4 inch (8 - 10 cm)in fata ochiului.Acest proces necesita antrenament din partea utilizatorului pentru alinierea dintre camera si ochi.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Scanarea Irisului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
656 cuvinte
Nr caractere:
4 026 caractere
Marime:
50.86KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Sus!