Proiectarea sistemelor de control inteligente distribuite

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Proiectarea sistemelor de control inteligente distribuite

Extinderea rapida a tehnologiei digitale, care ofera u prêt favorabil componentelor de calculator in timp ce imunatateste siguranta acestora, conduce la imbunatatirea sistemelor de control distribuite.

Progresul tehnologic are un impact semnificativ asupra senzorilor , care se transforma in sisteme de comunicatie inteligente. Din acest punct de vedere , un sistem distribuit este compus dintr-un dispozitiv care contine mai multe functii si care fac schimb de date intre ele.

Particularitatea acestor sisteme distribuite face are legatura cu schimbul de date intre dispozitive cu ajutorul unui mediu de comunicatie care se presupune a fi o retea.

In consecinta , sistemul de control devine din ce in ce mai complex si mai sofisticat, si face ca etapa de proiectare sa fie din ce in ce mai dificila si mai speciala la fel ca si documntatiile retelei asupra sigurantei aplicatiei.

Sistemul fieldbus

Literature tehnca a identificat peste 50 de fieldbus-uri care nu functioneaza pe acelasi nivel. Ele opereaza de obicei pe doua sau de multe ori pe mai multe nivele.

1) Nivelul senzorilor / activartorilor : acete fisdbus-uri sunt optimizate pentru a conecta senzorii inteligenti si activatorii sau pentru a conecta cateva grupe de 4 pana al 16 intrari/iesiri digitale. Aceste fieldbus-uri trebuie sa fie foarte ieftine in comparative cu pretul echipamentelor conectate la ele. ASI, CANopen si LonWorks sunt exemple de fieldbus-uri.

2) Nivelul unitatii periferice descentralizate: performanta acestor fieldbus-uri este mai buna decat cea prezentata anterior.. acestea au fost dezvoltate pentru a conecta cateva grupuri de 32 pana la 256 de intrari/iesiri ca si niste mici unitati automatizate, PC-uri sau drivere variabile rapide. Costul punctului de conexiune este mai ridicat. Interbus-S, profibus DP, Devicent apartin acestei categorii.

3) Nivelul de control: aceste fieldbus-uri au ce-a mai buna performanta si pot fi conectate la unitati automatizate , SNCC-uri, PC-uri si o gama larga de intrari/iesiri. Ele permit distributia codului multi-procesor si incarcarea datelor de la distanta sau a programelor sursa. ControlNet,WordFIP, Industrial Ethernet apartin acestor categorii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea Sistemelor de Control Inteligente Distribuite.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 411 cuvinte
Nr caractere:
8 694 caractere
Marime:
133.70KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Sus!