Modelul cascadă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Putem sa analizam fenomenul cascada ca fiind curgerea lina a apei, fluxul continuu, se intrerupe brusc si, dupa o clipa de plutire, raul intra din nou in albie, zgomotul piere si ramane doar amintirea vechii albii si a clipei in care s-a produs schimbarea.

Problemele noastre difera iar cascada, pentru cei din TI, este mai mult un model de inginerie software (The Waterfall Model), caci avem din ce in ce mai putin timp pentru excursii la munte. Modelul cascada impune o abordare sistematica, secventiala, a dezvoltarii softului, abordare care porneste de la sistem si parcurge etape de analiza, proiectare, programare, testare si intretinere. Modelul are in vedere intregul ciclu de viata al produsului, exista evaluari pentru fiecare etapa si posibilitati de revenire la etape sau de reluare a ciclului de viata, intr-o faza de evolutie ulterioara. Se vede usor ca programarea este doar una dintre etape. Nu am inteles niciodata de ce este considerat cineva specialist TI, daca a reusit sa scrie un program. Rolul acestuia ar fi sa participe la realizarea proiectelor informatice care ofera solutii pentru intreprinderi, pentru economia tarii. Desigur, cei care citesc BYTE Romania, cunosc aceste lucruri, asa cum cunosc si abordarea critica a modelului cascada, devenit acum unul mixt, cu evolutie in spirala a dezvoltarii sistemului.

Modelul cascada este unul de referinta, lansat la inceputul anilor 1970 de catre W.W. Royce si consta in descompunerea ciclului de viata in faze secventiale. La randul lor, fazele sunt structurate pe activitati si subactivitati. Trecerea de la o etapa la alta se realizeaza dupa ce precedenta a fost parcursa in intregime.

De-a lungul timpului, metodologia proiectarii a cunoscut diferite etape. Aceste etape sunt in strinsa corelatie cu evolutia tehnologiei informationale, precum si cu descoperirile din domenii corelate. Astfel, domeniul cibernetic si-a adus contributia in ceea ce priveste abordarea sistemica pe care o au unele metode. In cadrul acestor metode se punea un puternic accent asupra functionalitatii datelor ; aplicatiile si sistemele erau proiectate luand in calcul functiunile pe care acestea trebuiau sa le indeplineasca.

In momentul in care un asemenea model se incerca sa fie aplicat la nivel global,

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelul Cascada.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
765 cuvinte
Nr caractere:
4 329 caractere
Marime:
37.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Tag-uri:
metodologie, functionare
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Profesorului:
Marciuc Florin Victor
Sus!