Metodologie Dezvoltare Software

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Descriere:

Un sumar cu metodologia care va fi folosita la dezvoltarea software, inclusiv modul de denumire a entitatilor (fisiere, variabile, clase, baze de date, tabele, etc).

Versiune:

Numar Data Utilizator Modificari

Asigurarea calitatii

Dezvoltarea produselor software este un proces complex, rod al unor eforturi conjugate de analiza, dezvoltare si testare.

In mod uzual se lucreaza in echipe, cineva analizeaza, explica, o secventa de cod ajunge sa fie modificata de alta persoana decat cel care a scris-o initial, sau chiar de aceeasi persoana dupa o perioada destul de lunga de timp, altcineva testeaza, modificari in anumite proceduri sau functii produc efecte colaterale de care cineva nu este informat la un moment dat. Pe tot acest parcurs se pot produce neintelegeri, erori si alte evenimente nedorite, iar propagarea constanta a unor erori spre clientul final aduce o erodare in timp a imaginii produsului/companiei, in detrimentul tuturor partilor implicate.

Pentru a evita toate acestea, este necesar sa se respecte anumite proceduri de calitate care sa duca la efecte benefice pe termen mediu si lung, chiar daca pe termen scurt par consumatoare de resurse.

Astfel, la nivel inalt, trebuie parcurse toate etapele necesare dintr-un proiect de dezvoltare software, intelegerea problemei si analiza aducand beneficii majore in timp.

Reducand munca de dezvoltare la nivelul unei cerinte, se pot enumera si aici o serie de proceduri care usureaza re-dezvoltarea ulterioara, modificarile si prevenirea aparitiei erorilor.

Etapele unui proiect de dezvoltare software

Analiza si design

- Intelegerea problemei – notiuni generale despre obiectul programului;

- Analiza cerintelor – in urma specificatiilor primite si a discutiilor cu clientul se clarifica cerintele acestuia, se noteaza intrebari si se definesc aspectele functionale;

- Analiza modulelor aplicatiei – functionalitatea va fi impartita in module pentru o mai usoara gestionare;

- Alegerea tehnologiilor de dezvoltare – in functie de necesitati, se va alege cea mai potrivita tehnologie pentru dezvoltare;

- Identificarea si formalizarea entitatilor – design de structura si organizare a datelor;

- Design functionalitate – meniul, modul de organizare vizuala a informatiei (ecrane), modalitati de cautare si regasire, etc;

- Design tehnic – structura de clase si functii necesara (impreuna cu staff-ul tehnic);

- Formalizarea analizei - se elaboreaza un document care detaliaza conceptele, structura datelor si functionalitatea programului;

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metodologie Dezvoltare Software.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 352 cuvinte
Nr caractere:
8 994 caractere
Marime:
12.17KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Sus!