Inteligența Artificială

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Inteligenta artificiala (AI) s-a nascut cu aproximativ 45 de ani, ca domeniu stiintific care incearca construirea de masini inteligente si modelarea inteligentei umane. Cu toate ca parea un vis greu de realizat, un stadiu la dezvoltarii de neatins, in ultimii aproape 50 de ani, termenul a prins contur, devenind realitate, fiind in prezent folosit in toate stiintele care doresc sa se afirme.

- Definitia cea mai acceptata a inteligentei artificiale a fost data de John McCarthy in 1955: "crearea unei masini care se comporta intr-un mod care ar fi considerat inteligent daca un om s-ar fi comportat asa".

- O alta definitie a inteligentei artificiale este proprietatea unui sistem de a fi capabil de a invata.

- Inteligenta Artificiala poate fi definita ca simularea inteligentei umane procesata de masini, in special, de sisteme de computere.

Acest domeniu a fost, in general, caracterizat de cercetari complexe in laboratoare si doar destul de recent a devenit parte a tehnologiei in aplicatii comerciale.

Termenul de Inteligenta Artificiala este intalnit azi in numeroase publicatii tehnice, medicale, militare, stiintifice, de obicei, cand vine vorba de aplicatii ce realizeaza performante de care numai omul era socotit capabil: recunoasterea si analiza vocii, a imaginilor, traduceri dintr-o limba in alta, diferite jocuri de inteligenta (sah, bridge), luarea unor decizii complexe fara interventia unui operator uman etc.

Initial, obiectivele Inteligentei Artificiale au fost foarte ambitioase: masina trebuia sa rezolve diferite probleme, sa invete din propria experienta si din evenimentele exterioare sistemului sau, sa efectueze rationamente, sa conceapa noi obiecte cu proprietati prestabilite.

Principalul scop al Inteligentei Artificiale este de a imita intru-totul creierul uman in modul in care acesta gandeste, raspunde si interactioneaza. In pofida nivelului atins de cercetatori, acest deziderat nu va fi atins foarte curand, creierul uman fiind inca o enigma, aproape imposibil de analizat matematic si/sau tradus in limbaj masina.

In general, Inteligenta artificiala e impartita in doua categorii:

- Inteligenta Artificiala Puternica (strong AI) - Prin aceasta se intelege o inteligenta artificiala, de obicei bazata pe un computer, care chiar poate "gandi" si este "constienta de sine".

- Inteligenta Artificiala Slaba (weak AI) - O inteligenta artificiala care nu pretinde ca poate gandi, putand insa rezolva o anumita clasa de probleme intr-un mod mai mult sau mai putin "inteligent", de exemplu cu ajutorul unui set de reguli.

Putin progres a fost inregistrat

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inteligenta Artificiala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 370 cuvinte
Nr caractere:
16 794 caractere
Marime:
268.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Tag-uri:
computerizare, automatizare, inteligenta artificiala
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Sus!