Examinarea nedistructivă prin termografiere în infraroșu

Extras din referat:

Termografia in infrarosu = o metoda ce permite obtinerea, cu ajutorul unui aparat adecvat, a imaginii termice a unei scene termice observate intr-un domeniu spectral din infrarosu.

Imaginea termica = o repartitie structurata a datelor reprezentative ale radiatiei infrarosii provenind de la o scena termica.

Scena termica = o parte a spatiului-obiect care se observa cu o aparatura de termografie in infrarosu.

Examinarea termografica = observarea, masurarea si interpretarea caracteristicilor unei scene termice cu ajutorul unui ansamblu de aparate si instrumente denumite sistem de termografiere.

Sistem de termografiere = ansamblul de aparate care permite receptionarea si prelucrarea unei imagini termice.

Termograma = rezultatul transcrierii in temperatura a uneia sau mai multor harti de luminanta sau imaginea codificata a unei scene termice.

Convectia termica = procesul de transfer al caldurii prin actiunea combinata a conductiei termice, a acumularii de energie interna si a miscarii de amestec.

Radiatia termica = proces prin care caldura este transferata de la un corp cu temperatura ridicata la un corp cu temperatura coborata, corpurile fiind separate in spatiu.

Corpul negru = un corp perfect care absoarbe integral radiatia termica primita fiind si cel mai bun emitator de radiatie.

Termografia in infrarosu se bazeaza pe captarea radiatiei infrarosii emisa de obiectul examinat si convertirea acesteia prin intermediul unui detector intr-o marime electrica usor de masurat si de codificat pentru vizualizare sau pentru stocare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Examinarea Nedistructiva prin Termografiere in Infrarosu.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
597.45KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inginerie Aerospatială
Predat:
la facultate
Materie:
Inginerie Aerospatială
Sus!