Utilizarea simbolurilor și caracterelor speciale în Word

Previzualizare referat:

Extras din referat:

caractere si ca atare nu pot fi gasite pe tastatura.

Literele grecesti precum si simbolurile cum ar fi cel de la copyright sunt doar citeva exemple dintre caracterele care nu se gasesc pe tastatura.

Pentru a insera un simbol intr-un document, se plaseaza punctul de inserare acolo unde dorim sa apara simbolul apoi se efectueaza urmatorii pasi: se selecteaza Insert, Symbol pentru a deschide caseta de dialog Symbol, se face clic pe eticheta Symbols daca nu este deja deschisa se face clic pe sageata de derulare Font si se selecteaza setul de simboluri dorite din lista; cele care vor fi folosite in mod mai des sunt: Symbol care reprezinta litere grecesti, simbluri matematice, sageti, simboluri pentru marci de inregistrare si copyright Normal text litere si accente si alte semne speciale, simboluri ale valutelor, simbolul pentru paragraf se cauta in tabela simbolul dorit; pentru a vedea o imagine marita a simbolului se face clic pe aceasta pentru a insera simbolul selectat se face clic pe Insert; pentru a insera un simbol oarecare se face dublu clic pe el se face clic pe Close pentru a inchide fereastra de dialog, dupa ce se insereaza unul sau mai multe simboluri Diferenta intre un caracter special si un simbol nu este destul de clara. De fapt cele doua se suprapun oarecum. Printre simboluri sunt incluse si litere cu accente si alte semne diacritice folosite in anumite limbi, litere grecesti, sageti si simboluri matemarice. Caracterele speciale sunt simboluri de copyright, elipsa si simbolurile tipografice cum ar fi spatiile em. Pentru a insera un caracter special in document, se plaseaza punctul de inserare in locul unde dorim sa apara caracterul apoi se efectueaza urmatorii pasi: se selecteaza Insert, Symbol pentru a deshide fereastra de dialog Symbol se face clic pe Special Characters pentru a vedea lista cu caractere speciale disponibile se parcurge lista de caractere speciale pentru a gasit caracterul dorit pentru a insera caracterul selectat se face dublu clic pe el sau se selecteaza si apoi si apasa Insert se face clic pe Close pentru a inchide caseta de dialog dupa ce se insereaza un caracter sau se face clic pe butonul Cancel pentru a inchide caseta de dialog fara sa inseram nici un caracter De asemenea pentru utilizatori poate fi util sa se aloce o comanda rapida unui simbol pe care il folosesc frecvent. Apoi acesta se poate insera rapid apasind combinatia respectiva de taste. Majoritatea caracterelor speciale au deja alocate comenzi rapide; acestea sunt listate in eticheta Special Characters din caseta de dialog Symbol.

Pentru a atribui o comanda rapida unui simbol se vor efectua urmatorii pasi: se selecteaza Insert, Symbol si se face clic pe eticheta Symbols se face clic pe simbolul dorit daca simbolul selectat are deja alocata o comanda rapida, combinatia de taste va aparea in coltul din dreapta jos a casetei de dialog se apasa Alt+N pentru a intra in caseta cu text ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilizarea Simbolurilor Si Caracterelor Speciale In Word
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
859 cuvinte
Nr caractere:
4 360 caractere
Marime:
5.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!