Unități mobile de stocare a datelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Hard disk-ul este una dintre componentele cele mai importante ale unui calculator. De capacitatea lui depinde cantitatea de informatie pe care o poti pastra la un moment dat, dar si viteza acestuia este un factor care are importanta foarte mare.

Hard discurile variaza de la cele de capacitate mare pentru servere pana la micile microdrive-uri IBM care sunt de dimensiunea unei carti de credit.

Discul dur(hard discul) este un dispozitiv non-volatil pentru stocarea datelor. Stocarea se face pe o suprafata magnetica dispusa sub forma unor platane.

In general sunt utilizate ca suport de stocare extern principal pentru calculatoare personale, dar si pentru anumite aparate electronice (DVDPlayere, MP3/MP4playere),telefoane mobile,camere video.

Daca la inceputuri capacitatea unui hard disc nu depasea 20MO, astazi, un hard disc obisnuit poate depasi 500 GO

Cele mai uzuale hard discuri de pe piata au viteze 5400 rpm sau 7200 rpm (rotatii pe minut)dar sunt si modele care au viteze de 10.000 sau 15.000 rpm.

Performanta este principalul factor urmarit de utilizatori. Un hard disc lent influenteaza felul in care ruleaza aplicatiile pe calculator. Performanta hard discurilor este determinata de patru atribute:

-interfata (ATA/PATA,SATA,USB,Firewire,SCSI)

-viteza de rotatie (5400,7200,10.000,15.000 rpm)

Viteza de rotatie a hard discului este factorul ce influenteaza performanta acestuia in cea mai mare masura. Cu cat viteza de rotatie a hardului este mai mare, cu atat mai rapid este transferul de date pe hard disc si de pe hard disc. Caldura si zgomotul sunt doua dezavantaje ce apar odata cu cresterea vitezei de rotatie. Caldura influenteaza negativ buna functionare(exista pericol de peirdere a datelor) a partii electronice a

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Unitati Mobile de Stocare a Datelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 126 cuvinte
Nr caractere:
6 189 caractere
Marime:
9.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
memorie, date, stocare
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!