Taskbar și start menu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Task-barul se afla in partea de jos a ecranului.

El contine butonul de Start care poate folosi la deschiderea rapida a unui program sau pentru a gasi un fisier. Totodata este si cea mai rapida modalitate de a primi ajutor (Help). Atunci cand deschideti un program, document sau fereastra apare un buton pe taskbar.

Acesta poate folosi si pentru schimbari rapide intre ferestrele deschise. Pentru a schimba la un alt program sau fereastra e suficient sa apasati pe butonul ei de pe Taskbar.

Schimband intre aplicatii ele nu se inchid ci doar apare pe ecran aplicatia selectata.

O fereastra de pe taskbar iti acorda o serie de facilitati prin apasarea butonului ei cu mouse-ul (right click). De exemplu, ea poate fi marita, inchisa, mutata sau se poate reveni la o alta fereastra de pe Taskbar.

Taskbarul poate fi si ascuns. Trebuie sa apasati pe Start (Settings (Taskbar si sa activati optiunea auto hide. Pentru ca sa reapara trebuie sa treceti cu mouse-ul pe deasupra locului unde se afla inainte.

Daca nu doriti sa folositi optiunea auto hide puteti sa ascundeti momentan Taskbarul tragand cu mouse-ul in jos de marginea lui (tineti apasat butonul din stanga al mouseului). Pentru ca el sa reapara repetati operatiunea tragand in sus.

Taskbarul poate fi pozitionat in orice parte a ecranului doriti. Pentru a-l muta din partea de jos unde se afla initial trebuie sa trageti de el (tineti apasat butonul din stanga) si sa il pozitionati cat mai aproape de marginea unde doriti sa se aseze. Astfel Taskbarul poate fi in oricare din cele patru colturi ale ecranului.

In partea din dreapta jos a taskbarului sunt accesibile unele programe utilizate des sau care ruleaza in permanenta. Ele sunt incarcate odata cu pornirea sistemului si pot fi accesate doar printr-un click. Tot acolo se afla si ceasul.

Meniul de start ne ofera un acces mai rapid la programele si aplicatiile care au pictograme, ne permite sa configuram calculatorul, sa il inchidem, sa gasim fisiere si sa primim ajutor.

Pentru a-l accesa trebuie sa apasam cu cursorul pe butonul de start din partea de stanga jos a ecranului.

Pentru a adauga un program la meniul de start sau de programe: Start (Settings (Taskbar Acolo selectati optiunea Start menu Programs (Add (Browse. Localizati programul pe care doriti sa il adaugati si apasati dublu click pe el. Apoi apasati next si din nou dublu click pe meniul in care vreti sa apara programul. Scrieti apoi numele pe care vreti sa il vedeti in meniu si apasati Finish. Daca vi se cere sa alegeti o iconita alegeti-o si apasati Finish din nou.

Programele mai pot fi aduse in start menu tragand iconita programului respectiv peste butonul de Start.

(Aici se afla pictogramele programelor, documentelor pentru un acces mai rapid (Aici sunt pastrate documentele folosite de curand (Aici se afla in general diferite setari ale calculatorului cat si optiunile pentru taskbar&start menu (Aplicatia Find ajuta la gasirea fisierelor sau directoarelor de pe ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Taskbar Si Start Menu
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
594 cuvinte
Nr caractere:
3 200 caractere
Marime:
130.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!