Subprograme orientate spre linii proceduri și funcții aplicație

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Culoarea liniei poate fi stabilita cu procedura SetColor, stilul si grosimea ei pot fi stabilite cu procedura SetLineStyle. Procedura este definita astfel: Procedura LineTo deseneaza o linie de la pozitia pointer-ului actual la un punct dat de coordonate (x, y). Culoarea liniei se stabiliste cu procedura SetColor, stilul, modul si grusimea se stabilesc cu procedura SetLinesStyle. Procedura este stabilita astfel: Procedure LineTo (x, y: integer); X si Y sunt coordonate de sfarsit ale liniei.

LineRel Procedura LineRel deseneaza olinie de la pozitia pointer-ului actual pana la un punctdat definit de destinatie DX si DY.

Culoarealiniei se stabileste cu procedura SetColor, stilul si grosimea se stabilesc cu procedura SetLineStyle. Procedura este definita astfel: Procedure LineRel (DX, DY: integer); DX si DY reprezinta distanta in sensul axei x, respectiv y.

MoveTo Procedura MoveTo muta pointer-ul actual de coordonate x, y.

Procedura este definita astfel: Procedure MoveTo (x, y: integer); MoveRel Procedura MoveRel muta pointer-ul actual din pozitia curenta la un punct definit de distantele DX, DY.

Procedura este definita astfel.

Procedure MoveRel (DX, DY: integer); DX si DY reprezinta distanta in sensul axei X, respenctiv Y.

SetLineStzle Proceura SetLineStyle stabileste stilul si grosimea liniei.

Procedura este stabilita astfel: Procedure SetLineStyle (Stil, Model, grosime: word); Pentru desenarea unei linii se pot folosi urmatoarele constante predefinite pentru stabilirea stilului: Const Solidln=0; -liniecontinua; DottedLn=1; -linie intrerupta de forma -; CenterLn=2; -Linie intrerupta de forma -. -. -.; DeshedLn=3; -Linie intrerupta de forma - - - -; UserbitLn=4; -Stil definit de utilizator.

Daca stilul variaza intre SolidLn si DashedLn, valoarea variabilei model trebuie sa fie 0. Daca stilul este pozitionat la UserBitLn, stilul liniei este definit de utilizator, si in acest caz variabila model este un numar hexazecimal pe 16 biti care descrie modul de prezentare a liniei (1= semn luminos, 0=fara semn). Grosimea liniei poate fi stabilita cu urmatoarele constante predefinite.

Const NormWidth=1; -grosme normala; ThickWidth=3; -Linie groasa.

GetLineSettings Procedura GetLineSetiings returneaza stilul si grosimea liniei utilizate si este definita astfel: Procedure GetLinSettings (var infol: lineSetiingType); InfoLin contine informatii referitoare la linie, avand tipul predefinit LineSettingType; Type LineSettingsType=record LineStyle: word: {stil} Pattern: word: {model} Thickness: word: {grosime} End; SetWritemode Procedura SetWritemode stabileste modul de scriere pe ecran a unei linii.

Procedura este definita astfel: Procedure SetWritemode (modscriere: integer); Modscriere este o variabla de tip intreg si poate lua urmatoarele valori predefinite.

Const CopyPut=0; XorPut=1; Valoarea CopyPut inseamna ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Subprograme Orietntate Spre Linii Proceduri Si Functii Aplicatie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
615 cuvinte
Nr caractere:
4 004 caractere
Marime:
6.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!