Subpograme orientate spre arcuri cercuri și alte curbe aplicație

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Procedura Circle deseneaza un cerc de centru si raza data; culoarea de desenare este stabilita de procedura SetClolor. Procedura este stabilita astfel.

Coordonatele cercului sunt definite de x si y, raza arcului de cerc este definita de r, iar Ustrat si Ufinal reprezinta unghiul de inceput si de sfarsit al arcului, valorile lor sunt date in grade, in sensul trigonometric. Deci, daca Ustrat este 0, iar Ufinal este 360, atunci este de desenat un cerc complet.

Elipse Procedura elipse deseneaza un arc de elipsa si este definita astfel: Procedure elipse (x, y: integer; Ustrat, ufinal: word; Xraza, Yraza: word); X si Y reprezinta coordonatele cetrului.

Ustrat si Ufinal reprezinta unghiul de sfarsit al arcului de elipsa, in grade, in sens trigonometric. Valorile Xraza si Yraza definesc raza orizontala respectiv axa verticala a elipsei.

GeatArcCoords Procedura GteArcCords returneaza centrul si coordonatele de inceput si de sfrarsit ale ultimului arc desenat. Procedura este definita astfel: Procedure GetArcCoords (var coordonare: ArcCoordsType); Coordarc detip predefinit ArcCoordsTzpe va contine coordonatele centrului crcului sau elipsei si cordonatele punctului de inceput si de sfarsit al arcului.

Tipulpredefinit ArcCordsTzpe este: Type ArcCoordsType=record x, y: integer; {centru} Xstart, Ystart: integer {inceputul arcului} Xend, Yend: ineteger {sfarsitu arcului} End; PieSlice Procedure PieSlince deseneza si hasureaza un sector de cerc si este definita astfel: Procedure PieSlice (x, y: integer; Ustart, Ufinal, r: word); X si y Ufinal reprezinta unghiul de inceput si de sfarsit al sectorului, iar r este raza.

Culoarea cercului este culoarea actuala, iar modelul de hasurare si culoare de hasurare este definita este definita de procedurile SetFillStyle sau SetFillPattern.

Sector Procedura Sector deseneaza si hasureaza un sector de elipsa si este definita astfel: Procedure Sector (x, y: integer; Ustar, Ufinal, Xraza, Yraza: word); X si y reprezinta coordonatele centrului; Ustart, Ufinal reprezinta unghiul de inceput si de sfarsitul al sectorului de elipsa in grade, in sens trigonometric. Variabilele Xraza si Yraza definesc axa orizontala respectiv axa verticala a elipsei.

Culoarea este culoarea actuala, iar modelul de hasurare este definit de procedurile SetFillStyle si SetFillPattern.

FillEllipse Procedura FillEllipse deseneaza si hasureaza o elipsa si este definita astfel: Procedure FillEllipse (x, y: integer; Xraza; Yraza: word); x, y reprezinta coordonatele centrului; Xraza si Yraza reprezinta axa orizontala respectiv verticala a elipsei.

Culoarea elipsei este culoarea actuala, iar modelul si culoarea de hasurare este definita de procedurile SetFillStyl sau SetFillPattern.

GetAspectRatio Procedura GetAspectRatio determina dimensiunile maximale ale ecranului grafic. Procedura se determina astfel: Procedure GetAspectRatio (var xasp; vasp: word); Xasp, yasp reprezinta ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Subpograme Orientate Spre Arcuri Cercuri Si Alte Curbe Aplicaie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
687 cuvinte
Nr caractere:
4 434 caractere
Marime:
6.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!