Realizarea paginilor HTML legături către alte documente

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un mod de a identifica resurse disponibile prin WWW World Wide Web O modaliate de adresare O ierarhie Protocoale, calculatoare si fisiere URL, Uniform Resource Locator. Un URL identifica o resursa de pe Internet, de exemplu o pagina de web, un server gopher, un catalog de biblioteca, o imagine.

URL reprezinta o adresare standard pentru o resursa Internet si ajuta utilizatorul sa localizeze resursa. Orice resursa de pe Internet are un URL unic. URL ul este alcatuit din litere, numere si semne de punctuatie. Structura de baza a URL este ierarhica cu ierarhia de la stinga la dreapta http: //www. healthyway. com: 8080/exercise/mtbike. html gopher: //gopher. state. edu/ ftp: //ftp. company. com/ De exemplu URL: ftp: //ftp. company. com/freeware/program. exe ne spune: protocolul de acces este FTP; resursa este pe masina ftp in domeniul company, care este parte a domeniului . com, resursa este in directorul numit freeware si este programul program. exe Nu toate URL urile au directoare si nume de fisiere Un URL poate fi Casa sensitive (este important ce tip de litere folosim mari sau mici http: //www. example. edu/library/catalog/guide. txt http: //www. example. edu/library/catalog/GUIDE. txt Legatura catre un fisier local Cea mai simpla legatura este cea catre un fisier local. Pentru a insera in pagina o astfel de lagatura este necesar sa introduceti tagul Apasati aici pentru legatura cu fisierul Gandeste-te la aceasta comanda astfel a de la acora, catre href de la hypertext reference. Textul Apasati aici pentru legatura cu fisierul va apare in browser de lata culaore si subliniat si va permite saltul (jump) pe fisierul la care se face referinta.

Exercitiu: Creati doua fisiere HTML, utilizand un editor text Salvati fisierele in acelasi director cu nume diferite Introduceti in unul din ele tagul de mai sus, realizand o legatura catre al doilea fisier salvat Vizualizati in browser legatura creata Legatura catre o imagine Tagul poate fi utilizat si pentru a insera legaturi catre fisiere grafice ca in exemplul de mai jos.

catre imaginea fisier.

gif Spre deosebire de tagul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Realizarea Paginilor Html Legaturi Catre Alte Documente
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 323 cuvinte
Nr caractere:
7 264 caractere
Marime:
17.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!