Procesorul de texte Word

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. Procesorul de texte Word pag.1
II. Cu ce concepte opereaza Word ? pag.3
III. Cum se creaza si se salveaza un document pag.5
IV. Editarea caracterelor si controlul afisarii pe ecran a documentelor pag.5
V. Formatarea caracterelor si a paragrafelor pag.5
VI. Asezarea textului in pagina pag.8
VII. Vizualizarea si tiparirea documentelor pag.9

Extras din referat:

I. Procesorul de texte Word

Procesorul de text Word sub sistemul de operare Windows este un procesor de texte folosit in editarea documentelor, la ora actuala este cel mai folosit procesor de texte, atat in mediul Windows, cat si pe calculatoarele MacIntosh, datorita in primul rand acelui concept ce a facut din Microsoft cea mai puternica firma de software din lume- "user friendly", adica un produs foarte accesibil, chiar si pentru aceia care au o experienta redusa in folosirea calculatoarelor.

Bara de titlu formata din butonul meniului de control (stanga), care contine comenzile Restore, Move, Size, Minimize, Maximize si Close, numele documentului si butoanele Minimize, Restore/Maximize si Close.

Bara meniurilor cuprinzand meniurile ce pot fi accesate, fie prin pozitionarea cu mouse-ul si apasarea butonului stang, fie prin tastarea Alt+litera subliniata din titulatura meniului.

Bara butoanelor aflata imediat sub bara meniurilor afiseaza o serie de butoane, ce pot fi actionate cu ajutorul mouse-ului. Aceste butoane sunt grupate pe domenii.

Aria de lucru in care se editeaza documentul; ocupa cea mai mare suprafata din ecranul Word, fiind zona in care utilizatorul vizualizeaza documentul. Deplasarea in cadrul zonei de lucru se realizeaza fie cu mouse-ul, fie de la tastatura.

Bara de stare contine informatii privind paginile, pozitia cursorului si afiseaza o scurta descriere a comenzii sau a butonului selectat.

Cate o bara de deplasare orizontala si verticala (scroll bar), oferind posibilitatea deplasarii in cadrul documentului spre stanga, dreapta, inceput sau sfarsit, efectuand clic si tinand apasat butonul stang al mouse-ului cand cursorul sau se afla pe sagetile corespunzatoare.

REC indica faptul ca lucrul cu macroinstructiuni este activ.

TRK semnifica faptul ca modul de urmarire a modificarilor este activat.

EXIT daca optiunea este activa, selectarea se va face intre pozitia curenta a punctului de insertie si urmatoarea pozitie a acestuia (Extended selection).

OVR specifica activarea modului de suprascriere.

WPH activeaza Help-ul pentru utilizatorii editorului de texte WordPerfect.

O caracteristica importanta care a dus la impunerea acestui produs este capacitatea de a recunoaste texte create cu alte tipuri de procesoare de text prin conversii de format permitand o tranzitie rapida de la procesoare diferite sau versiuni anterioare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procesorul de texte Word.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 958 cuvinte
Nr caractere:
11 724 caractere
Marime:
17.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
procesor de texte, microsoft word
Predat:
la gimnaziu
Sus!