Posibilități de dezvoltare e-credit, probleme de securitate a sistemului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se vorbeste foarte mult astazi despre Banca Electronica, Home Banking, Electronic Banking si multi alti astfel de termeni rasunatori. Multe banci si institutii financiare internationale ofera servicii electronice pentru clientii lor. Aparitia si evolutia Internet-ului a facut ca serviciile care inainte erau disponibile unui numar mai restrans de clienti si in conditii speciale privind liniile telefonice, terminalele specializate etc. sa fie acum disponibile unui numar mult mai extins de potentiali utilizatori.

Pentru ca sistemul e-credit sa fie efficient, el trebuie sa ofere un grad ridicat de adaptabilitate la conditiile concrete de utilizare; pentru aceasta sistemul trebuie sa fie scalabil si sa ofere o buna integrare cu celelalte componente functionale ale unitatilor bancare.

O banca isi poate extinde serviciile la sediul clientului cu ajutorul sistemelor electronice prin intocmirea dosarelor de creditare pentru imprumuturi destinate persoanelor fizice. e-credit poate fi proiectat ca un complement al sistemului informatic utilizat de institutia de analiza economico-financiara in mod curent, adaugand noi facilitati de electronic banking, deschizand practic un ghiseu al bancii la sediul clientilor acesteia.

In acest sistem vor fi introduse de catre bancile comerciale a tuturor ofertelor din domeniul creditelor. Fiecare banca va avea un nume de identificare si o parola pentru a-si introduce fiecare propria-i oferta si pentru a impiedica aceesul altei institutii de credit sa actualizeze datele acesteia.

Sistemul va permite clientilor introducerea venituri nete realizate dupa autentificarea in sistem cu ajutorul uni nume de utilizator si a unei parole de acces. Clietul va transmite catre banca dosarul de credit on-line. Dupa prelucrare, la urmatoarea conectare intre client si banca sunt transmise inapoi clientului confirmarile operatiilor facute, apoi acesta va fi programat la o data ulterioara pentru a se prezenta la institutia bancara in vederea ridicarii resurselor financiare necesare. Sistemul e-credit va fi o aplicatie client/server, avand prin urmare doua mari componente: componenta client - instalata pe calculatorul clientului; componenta server - programul pe serverul e-credit al bancii centrale care conduce intregul sistem. Acest calculator va fi conectat la reteaua de calculatoare interna a bancii si va realiza schimburi de informatii cu sistemul de baze de date de pe serverul central al acesteia.

1. Intre institutiile de credit si serverul e-credit a sistemului informatic bancar (trimiterea ofertelor de credit in sistem de catre unitatile bancare) Ofertele de credit vor contine informatii trimise de catre bancile comerciale. Ele vor fi introduse de un operator uman sau automat de sistemul bancar si, dupa validarea lor de catre acesta, informatia va fi transferata in sistemul bancar central, unde este prelucrata dupa procedurile uzuale.

2. Intre clientii e-credit si serverul e-credit Pe acest canal se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Posibilitati De Dezvoltare E Credit Probleme De Securitate A Sistemului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 206 cuvinte
Nr caractere:
6 394 caractere
Marime:
7.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!