Personal Digital Assistant Pda

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Personal digital assistant (rom: Asistente personale digitale, PDA) sunt calculatoarele de tinut in mana care au fost initial proiectate sa fie agende personale electronice, dar, in timp, au devenit mai polivalente. PDA-urile sunt de asemenea calculatoarele de buzunar avand reputatia de calculatoarele sau de palmtop. PDA-urile au multe intrebuintari : calculator aritmetic, ceas de buzunar si agenda calendaristica, pentru a juca jocuri electronice, accesarea internetul, receptionarea si transmiterea de e-mail-uri, inregistrarea video, editarea de documente de tip text, agende electronice de contacte, editarea foilor de calcul tabelar, receptor radio sau redarea fisierelor multimedia, si chiar Global Positioning System (GPS). PDA-urile au de asemenea ecrane color si posibilitatile de redare audio, ceea ce le permite sa fie intrebuintate si precum telefoanele mobile (Smartphone), navigare web, sau precum console portabile de jocuri. Termenul asistent personal digital a fost ales in data de 7 ianuarie 1992 la Consumer Electronics Show din Las Vegas, Nevada, cand CEO-ul de atunci al Apple Computer John Sculley l-a enuntat cu referire la Apple Newton. In 1989, Atari Portfolio, desi tehnic facand parte din clasa palmtop, a fost un prevestitor al formularul adoptat recent de multe dispozitive de buzunar moderne. Inca din 1980 au aparut dispozitive precum Psion si Sharp Wizard care aveau suficiente functionalitati pentru a fi luate deja in consideratie ca PDA-uri. PDA-urile initial erau numite Palm-uri, Palm Pilot sau Palm Top-uri dupa modelele lansate de USR si Palm Inc. Aceasta intrebuintarea a numelui este un caz de generalizare a unei marci inregistrate.

Multe PDA-uri au poty Irda (Infrarosu) pentru conectivitate. Aceasta permite comunicarea intre doua PDA-uri, PDA si orice alt dispozitiv care are port Irda, sau intre un PDA si un calculator cu un adaptor Irda. Cel mai des tastaturile universale PDA folosesc tehnologia razei cu infrarosii deoarece toate PDA-urile lui si conectivitatea razei cu infrarosii au un pret de fabricatie foarte redus. PDA-uri moderne au de asemenea si conectivitate Bluetooth fara fir, care este folosita si la multe telefoane mobile, castile telefonice radio si dispozitivele GPS.

Desi mult timpuriu PDA-urile nu nu a avut soclurile de card de memorie, acum cele mai multe aveti ori SD (Secure Digital) si sau un soclu Compact Flash. Desi la origine proiectat pentru memorie, SDIO si Compact Flash scarmana sa fiti disponibil pentru lucrurile asemenea pe masura ce Wi-fi si Webcams. Niste PDA-uri de asemenea au un port USB, in special pentru fulgerarea USB conduce.

O functie importanta s PDA-urilor este sincronizarea informatiilor cu PC. Acest permite sus-la-sa dateze informatia de contact a continut pe soft ca de exemplu Microsoft Outlook sau ACT! Pentru a actualiza baza de date pe PDA. Informatii s-au sincronizat sa garanteze acel PDA are o lista corecta de contacte, intalnirile si e-posta permitand utilizatorii pentru a ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Personal Digital Assistant Pda
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
827 cuvinte
Nr caractere:
4 127 caractere
Marime:
12.39KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
personal, asistenta
Predat:
la gimnaziu
Sus!